Krumovgrad (Koşukavak) kasabasından Türkiye’ye göç eden Şükrü Süleyman, merkezi Bursa’da bulunan Balkanlarda Adalet, Haklar, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (BAHAD) yeni genel başkanı seçildi. sukru-suleyman-bahad-genelbask-2013-temmuzŞimdiye dek bu görevde bulunan Cebel (Şeyh Cuma) bölgesinden göçmen Eşref Kahraman’ın ise derneğin Genel Kurulu tarafından fahri başkan seçildiği bildirildi. Totaliter rejim sırasında Belene ölüm kampına götürülen Eşref Kahraman’ın orada astım hastalığına yakalanması sonucu sağlık durumunun görevini sürdürmeye imkan vermediği belli oldu.

Genel Seçimler sırasında BAHAD Bursa’da Kasim Dal’ın kurduğu Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (NPSD) için çalıştı, fakat göçmenlerin ancak yüzde 15’inin eski Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) lideri Ahmet Doğan’ın eski yardımcısını desteklemelerini sağladı. Çünkü göçmenlerin büyük bir bölümü HÖH lehine oy kullandılar.

Şu anda BAHAD, NPSD partisini desteklemeye devam ediyor.

BAHAD örgütü, Avrupa kurumlarında Bulgaristan Türklerinin haklarını savunmasına yönelik girişimlerde bulunmasıyla ün saldı. BAHAD’ın üyeleri Türkiye’ye göç etmiş Bulgarlaştırma süreci sırasında maruz kalan siyasi tutuklulardır.

BAHAD’ın yeni Başkanı Şükrü Süleyman’ın ifadesine göre NPSD partisi Bulgaristan Türklerinin çıkarlarını HÖH partisinden daha iyi bir şekilde Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde savunabilir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar