GORSKi iZVOR’DA BA$LADI…

Bulgar hukumeti,ve Bulgar Kominist Partisi’nin 1956 Nisan Plenumu kararlarI dogrultusunda,tek uluslu sosyalist devleti yaratma amacIyla,ba$tan”Gecmi$te zorumlu Islamla$tirilmi$ Bulgar nesilleri” olarak niteleyerek once pomaklarin,sonra da yeni pasport kampanyasi nedenniyle 250 bin Cingenenin adlarini degistirdi…
Tarih 8 Mayis 1984 Parti kararinca,tum bunyanin gozu onunde ulkede yasayan 1 milyon dolayinda Turku de zorla Bulgarlastirma eylemine gectiler.
Evet,Turk azinligina uygulanan zorumlu Bulgarlastirma cinayeti Kircaali ili Gorski Izvor koyunde basladi…
24 AraLIk 1984 saat 04:00 gunlerden Pazartesi.Zlatograd Devlet Tasit Sirketi soforu olan Omer Yusuf otobusunu calistirir ve hareket eder.Koyu cikar cikmaz bir grup asker ve albay tarafindan onu kesilir.Albay sadece sofor Omer Yusuf ‘u indirir ve emirler yagdIrIr.
“Derhal muhtarliga gidip,kendinize guzel birer Bulgar adi secmenizi emrediyorum”!!!
– Bu asla olamaz,bizim adlarimiz var diyecek oldu Omer.
– Ama biz pazarLIk yapmiyoruz,emrediyoruz,diye kestirdi Albay.
Otobus dondu,yolculari muhtarligin onunde indirildi…!!!
iLK olarak Omer Yusuf’u aldilar iceriye,ve Turk adini silip kotukten,Bulgar adini yazdilar.Omer Yusuf zorumlu Bulgarlastirma surecinde adI degistirilen ilk Turk olarak bilinir…!!!

 
          OMER YUSUF’un son sozleri:

        – O ugursuz gunu hatirladikca
urperiyorum,diye soze basladi olaydan 16 yil sonra Omer Yusuf derin bir gogus gecirerek.Ne mantiksiz bir girisim,ne kaba ve cirkin davranislardi onlar.Helede kampanyanin ilk kurbani olduguma okadar uzulmus,okadar yaralanmistim ki , bu gune bugun kalbim aciyor…

 

                                        *************
Gorski Izvor baskinindan sonra,Zorumlu Bulgarlastirma kampanyasi tum yurdu kapsadi ve siddetle gerceklestirildi…!!!!

Sunyto Mehmet
26.12.2011/22:10 h

Reklamlar