BNR radyosuna demeç veren Savunma Bakanı Angel Naydenov, Bulgaristan’ın mülteci sorunu ile başa çıkamadığı dönemde Türkiye ile olan sınır kapısını kapatabileceğini açıkladı. Bu uygulamayı son çare olarak değerlendiren Bakan Naydenov, bunun ancak Bulgaristan’a yönelik mülteci akını yapıldığı dönemde uygulanabileceğini belirtti. bulgaristan-savunma-bakani-Angel-NaydenovSınır kapılarının kapatılması için birçok teknik yönetmin bulunduğuna değinen Bakan Naydenov, sınır bölgesine tel örgü konmasının bunların içinde olduğunu kaydetti. Bulgaristan’da bulunan toplam mülteci sayısının 4 bin 200 olduğunu ifade eden Bakan Naydenov, yarısının Suriye kökenli olduğunu vurguladı. Ülkenin insani şartlar dahilinde ancak 5 bin mülteci barındırabileceğini açıklayan Savunma Bakanı Naydenov, mültecilerin bu rakamı aşması durumunda AB kurumlarının duruma müdahale edeceğini kaydetti.

Bir sonraki kritik rakamın ise 7 bin 500 olduğunu kaydeden Bakan Naydenov, bu rakama ulaşıldığında ise sağlık hizmeti konusunda sorun çıkabileceğini vurguladı. Hükümetin, mülteci sorununu Bulgaristan’ı tehdit eden en büyük sorunlardan biri olarak gördüğünü ifade eden Bakan Naydenov, bu sorunun epidemilojik, insani ve hatta ulusal güvenliği tehdit açıdan sorun haline geldiğini vurguladı.

Mülteciler ile birlikte radikal görüşlere sahip kişilerin de sınırı aşarak Bulgaristan’a geçebileceklerini söyleyen Naydenov, mülteci statüsü alan bu kişilere ülkedeki tüm çalışma haklarının tanındığını, bırınma ve devletten de yardım alabildiklerini hatırlattı. Ülkedeki sosyal sistemin çok kritik bir durumda olduğunu söyleyen Naydenov, mültecilerin bu sistemi daha da zorlaştıracağını dile getirdi.
Zaman BG

Reklamlar