Rammstein sağ olsun, konserine katılabilmek için maceralı bir uçak yolculuğuyla Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya ulaştık.

rammstein-korosuErtesi gün yönümüzü Vasil Levski Stadyumu’na çevirdik. Çok büyük bir yeşil alana kurulu stadyuma geldiğimizi, siyah kıyafetli gençleri gördüğümüzde anladık. Ortamda her yaş grubundan Rammstein hayranı görmek mümkündü. Önce Bullet For My Valentine, Enslaved, Humatom, Dorrn isimli gruplar sahneye çıktı.
Rammstein saat 22’de sahnede yerini aldığında kitlenin sayısı ve coşkusu iyice artmıştı. Stadyumda yaklaşık 20 bin kişi vardı. Gruptaki favorim Richard Z. Kruspe ve Till Lindemann’i gördüğümde bağırmaktan sesim kısıldı.
Grubun solisti, Till Lindemann, çok beğenilen ve hit olan şarkısı “Ich Tut Dir Weh” ile konsere başladı. Rammstein’ın sahne şovu yaptıkları ateş gösterisi nedeniyle çok tehlikeli aynı zamanda çok etkileyiciydi. “Ich Will” şarkısında şarkının sözlerinden biri olan “Ich will eure Hände sehen”i (Ellerinizi görmek istiyorum) Bulgarca söyleyerek, stadyumun inlemesini sağladı. Rammstein, Sofya’yı adeta salladı.

 

ONUR ALPTEKİN, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi – Milliyet

Reklamlar