Sofya Sveti Kliment Ohridski Üniversitesi Akademik Konseyi, 2019-2020 akademik yılında lisans, lisansüstü, doktora ve uzmanlık programlarında okuyan öğrencilere yönelik öğrenim ücretlerinde değişiklik yapılmasına karar verdi.

Yıllık öğrenim ücretlerinde değişiklik, sadece yeni akademik yılında kabul edilen üniversitelileri kapsamaktadır ve 2019-2020 akademik yılandan önce lisans, lisansüstü, doktora ve uzmanlık programlarına kabul edilen öğrencilerin öğrenim ücretlerinde değişiklik olmayacak.

Üniversite bünyesindeki 10 fakültede lisans, lisansüstü, doktora ve uzmanlık programlarına yeni kabul edilen öğrencilerin öğrenim ücretlerinde değişiklik olmayacak. Bu fakülteler şunlardır: Tarih Fakültesi, Tıp Fakültesi, Biyoloji Fakültesi, Matematik ve Enformatik Fakültesi, Kimya ve Eczacılık Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Pedagoji Fakültesi, Klasik ve Modern Filoloji Fakültesi ve İktisat Fakültesi.

Sofya Üniversitesi Fizik Fakültesi’nde İlköğretim Doğa Bilimleri Öğretmenliği, Fizik ve Endormatik ve Fizik ve Matematik programlarında okuyan öğrencilerin öğrenim ücretleri yarı yarıya olmak üzere 400 levadan 200 levaya düşürüldü.

Doktora ve uzmanlık programlarında okuyan öğrencilere yönelik öğrenim ücretlerinde değişiklik yok.

Sofya Üniversitesi’ne başvuru ücretinde de herhangi bir değişiklik yok-sınav başvuru ücreti 30 leva ve sınav sonuçlarını değerlendirme ücreti de 30 leva tutarında olmaya devam edecek. Doktora programlarına başvuran adaylar için başvuru sınavı ücretinin 50 levalık tutarında da değişikliğe gidilmedi.

İki yıl üst üste Matematik ve Enformatik Fakültesinde Matematik ve İstatistikler lisans programlarına maksimum puan ile kabul edilen öğrenciler ilk akademik yıl için öğrenim ücreti ödemeyecekler.

Sofya Sveti Kliment Ohridski Üniversitesi Akademik Konseyi, örgün lisans programlarına kabul edilen öğrenciler için öğrenim ücretlerini artırma kararı aldı.

Jeoloji ve Coğrafya Fakültesi Turizm Bölümü öğrencilerinin öğrenim ücreti 420 levadan 460 levaya, Gazetecilik ve Kitle İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler, İletişim Yönetimi, Gazetecilik ve Kitap Yayıncılığı bölümlerinde örgün lisans programlarının öğrenim ücretleri 560 levadan 600 levaya, açık öğretim programlarının öğrenim ücretleri ise 300 levadan 350 levaya, Felsefe Fakültesi Avrupa Bilimi ve Siyaset Bilimi bölümlerinde okuyan öğrencilerinin öğrenim ücretleri 560 levadan 600 levaya, Slav Filolojileri Fakültesi Filojoji Bölümü öğrencilerinin öğrenim ücretleri 300 levadan 400 levaya, Felsefe Fakültesi Felsefe Bölümü’nde örgün lisans programlarının öğrenim ücretleri 540 levadan 580 levaya, açık öğretim programlarının öğrenim ücretleri ise 300 levadan 320 levaya ve Eğitim ve Sanat Fakültesi’nde Grafik Tasarım ve Müzik ve Medya Teknolojileri ve Ses Yönetmenliği programlarında okuyan öğrencilerin öğrenim ücretleri 730 levadan 780 levaya yükseltildi.

Avrupa Birliği dışındaki ülkelerin vatandaşları olan lisans, lisansüstü, doktora ve uzmanlık programlarında okuyan öğrencilere yönelik öğrenim ücretleri düşürüldü. Öğrenim ücretindeki düşüş, Sofya Üniversitesi’nin bünyesindeki fakültelerin çoğu bölümleri için geçerlidir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar