Üniversite öğrencileri, hükümetin istifa etmesi talebiyle işgal ettikleri Sofya ‘Sv. Kliment Ohridski’ Üniversitesi’ndeki eylem devam ediyor. sofya-universitesinde-eylem-devam-ediyorİşgal eylemine karşı gelen kesim ise, ablukayı delmeye çalıştı ve ortam gerginleşti. İki cephe arasında sözlü kavgaalr çıktı. Hükümet karşıtı protestoya katılan öğrenciler, karşı cephedeki katılımcılar arasında futbol holiganları, Ataka üyesi gençler ve milliyetçi partinin yayın organı Alfa ve başka televizyonlardan ekiplerin bulunduğunu iddia etti.

İşgalie karşı gelen gruplar, birçok öğrencinin asıl görevi olan okula gelip, okumak istediklerini, fakat ablukadan dolayı bu hakkını yerine getiremedikelrini savundular. Hükümet karşıtı protesto olarak işgal yöntemini seçen öğrenciler polis çağırdı. Sonuçta işgale engel olmaya çalışan grup “Mafya” sloganlarıyla uğurlandı ve üniversiteden uzaklaştı.

Bina etrafı geniş polis kordonu altına alındı. Hükümet aleyhtarı öğrencilere birçok öğretim görevlileri, gazeteciler, oyuncular ve toplumun önde gelen isimleri de destek amacıyla katıldı. Otuza yakın kişi üniversite önüne geldi ve kendini okula kapatan eylemcilere su ve yemek getirdi.

 

BNR

Reklamlar