Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi heyeti karşılıklı işbirliği imkanlarını arttırmak üzereBursa Uludağ Üniversitesi’ne (UÜ) ziyarette bulundu.

Rektörlük binasında gerçekleşen toplantıda geçtiğimiz yıllarda iki üniversite arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen ortak araştırma, konferans, sempozyum ve akademik araştırma gibi çalışmaları artırmanın yolları ele alındı. Ayrıca iki üniversite arasında çift diploma verilmesi ve öğrencilerin ortak eğitimlerini geliştirme çalışmalarının yolları masaya yatırıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Sofya Teknik Üniversitesi RektörYardımcısı Prof. Dr. Lübomir Dimitrov başkanlığında yapılan toplantıda ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi temennisinde bulunuldu.

REKTÖR YARDIMCISI DİMİTROV: “ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇİFTE DİPLOMASI OLSUN İSTİYORUZ”

Sofya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lübomir Dimitrov, Bursa’da 150 bin çifte vatandaş olduğunu belirterek, “Bunların haricinde de 600 bin Bulgaristan bağlantılı vatandaşımız Bursa’da yaşıyor. Bu açıdan bakıldığında öğrencilerimizin hem Türk, hem de Bulgar diplomaları olsun istiyoruz.” dedi.

ULCAY: YÖK’ÜN DENKLİĞİNİZİ ONAYLAMASI LAZIM

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da üniversiteler arasında ki anlaşmaları YÖK’ün onaylanması gerektiğini ifade etti. Rektör Ulcay, “YÖK denkliğinizi kabul ettiği zaman üniversite giriş kitapçığında sizin de isminiz yazabilir ve öğrencilerimiz sizin üniversitenizi de tercih edebilir.” diye konuştu.

Reklamlar