ulgaristan’da 6 Mayıs Hıdrellez aynı zamanda Ordu ve Cesaret Bayramı olarak kutlanıyor. Başta Sofya olmak üzere ülkede tüm meydanlar Hıdrellez dolayısıyla insanlarla dolup taşarken, diğer yandan askeri birliklerde Ordu ve Cesaret Bayramı dolayısıyla resmi geçitler düzenledi.

Ordu ve Cesaret Bayramı’nda düzenlenen askeri geçit törenine Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev de katıldı. Ülkenin Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı da olan Plevneliev askerleri selamladı.

ORDU ÜLKENİN EN SAYGIN KURUMU

Cumhurbaşkanı Plevneliev, Bağımsızlık Meydanında yaptığı konuşmada, ordunun; ülkenin en saygın kurumları arasında yer aldığını ve askerin her zaman vatandaşın yanında olduğunu belirtti.

Bulgaristan Ordu Bayramı’nda Muhafızlar Birliğinin geleneksel kırmızı üniformaları dikkat çekti. Askerlerse Bulgar Milli Marşı eşliğinde, cesaret bayraklarını taşıdı. Bulgar ordusunun farklı birimleri de meydanda renkli görüntüler oluşturdu.

VARNA’DAN SOFYA’YA GELDİLER

NATO ve Yurtdışı Askeri Misyon Birliklerinin yanı sıra Bulgar Deniz Kuvvetleri, kutlamalar için Varna’dan Sofya’ya geldi. Törene katılan vatandaşlar çok etkilendiklerini, hazırlıkların seçkin bir şekilde disiplinle yapıldığının göze çarptığını ifade ettiler.

Ordu ve Cesaret Bayramı’nın onur konukları ise, farklı dönemlerde görev yapan askeri nişan sahibi gazilerdi. Albay Vladimir Matev de ilerlemiş yaşına rağmen Bağımsızlık Meydanı’ndaydı.

GAZİLER DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Albay Vladimir Matev şöyle konuştu; “1942 yılında ikinci dünya savaşına katıldım. Üsküp’te Havadan Savunma Birliği Komutanı olarak görev aldım. Orada ilk kale zaferimiz oldu ve birinci cesaret nişanım o zaman verildi.”

Reklamlar