Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, yazar İbrahim Karahasan’ın Sofya’daki Banya Başı Camisinin müzeye dönüştürülüp ibadete kapatılması teklifini değerlendirdi.

Sofya’daki camiyi kapatmak için birilerinin gücü yetseydi 100 küsûr sene önce kapatılmış olacağını belirten Ahmet, kötüemelleri dillendirmek ya da gerçekleştirmekiçin birilerinin yine kendilerinden birilerini kullandığını kaydetti.

Ahmet şunları söyledi:

“Bulgaristan ile Türkiye arasında son günlerde yaşanan bazı olumlu gelişmeleri değerlendiren “Türk” ve “Türkiye” uzmanları bir yerlere mesaj verip yer tutmak için en azılı Türk düşmanlarının bile telaffuz etmediği saçmalıktan ibaret görüşlerini uzman görüşü olarak ortaya koymaktadırlar. Maalesef, Bulgaristan’da dün olduğu gibi, bugün de bazı kötü emelleri dillendirmek ya da gerçekleştirmek için birileri bizden birilerini buluyor. Bunları ya ön plana sürüyorlar ya da kendileri ortaya atılıyor. Sofya Camisinin ibadete kapatılması konusu tabir caizse şeytanın aklına gelmeyecek bir mevzu.

Birilerinin buna gücü yetseydi 100 küsûr sene önce yaparlardı. Ayrıca “uzman” kişilerin çarpık mantığına göre Yahudî Sinagogu da başka bir yere, Katolik Kilisesi de başka bir tarafa, hatta Sveta Nedelya Kilisesi de kenar bir mahalleye değiştirilmeli…

Böyle bir saçmalık ve pervasızlık olmaz. “

 

Ajans Bulgaristan

Reklamlar