Photo: Luiza Lazarova

Özügürlük, tutku, adrenalin, sevgi –kayak kaymak için ilk defa buz pateni pistine çıktığımda işte bu duygularla kalbin dolup taştı. Her bir başlangıcın zor olduğunu bilmeme rağmen, bu sporu ömür boyu kalbimde taşıyacağımı biliyordum. Zamanla pistte düşme korkusu gitti ve buz pateni pisti, benim en sadık dostum oldu. Büyük şehirlerde kurulan açık hava buz pateni pistleri sayesinde artık herkes bu sporla uğraşabilir. Sofya’da “Slaviya” spor kompleksi, “Zimen dvorets na sporta” (Kış spor sarayı), “Ariana” gölü ve geçen yılın Aralık ayında “2018 Sofya Avrupa Spor Başkenti” çerçevesinde “2000 Spor Sofya” kompleksinde açılan buz pateni pisti revaçta. Orada Lübomir Alamanov’a rastlıyoruz, ki kendisi meslekdaşlarıyla birlikte güzel zaman geçiriyor. Lübomir mikrofonlarımıza şunları paylaşıyor:

Bu güzel buz pateni pistinde aslında Noel partimizi düzenliyoruz. Tabii ki, bu sadece başlangıcıdır. Daha 6 kutlama noktamız var. Bilardo ve bowling oynayıp daha sonra restorana gideceğiz, ardından da karaoke barı ziyaretimiz var ve daha bir sürü eğlencemiz olacak.Şu anda düşmemek için bir yerlere tutunmamız gerek, çünkü birçoğumuz ilk defa paten yapıyoruz. Ama bizler cesur olduğumuz için denemeyi seviyoruz, ki bu da sahip olduğumuz yenilikçi ruhunumuzu gösteriyor.

İlk defa buz pateni pistine çıkanlardan bir tanesi de Velina Filipova:“Bugün paten kayıyorum, çünkü şimdiye kadar hiç deneme şansım olmadı ve çalışma arkadaşlarımla birlikte yeni, farklı ve sıradışı birşeyler denemeye karar verdik. Duygularımı anlatamam, yaşanması gerek. Ben genelde kış aylarında kayak kayıyorum ve şu anda bu sporu da denemek benim için son derece ilginç.Hareketlerini ve kol, bacaklarını kontrol etmeyi öğrendikten sonra inanılmaz heyecan yaşanıyor. Hızı artırdıkça sıra dışı bir heyacan yaşanıyor. İnanılmaz, işte bundan dolayı her kış sporu tutkunlarına önermek istiyorum”.

İki arkadaş, Krasimir ve Tsvetozar, Borisova parkındaki buz pateni pistinde kayak yapmaya karar verenlerden:

7 yaşımdan bu yana kayak yapıyorum. Annem beni buz pateni pistine götürdü ve herşey o zaman başladı. Çok heyecanlı. Bu duygu anlatılmaz, yaşanmalı.” –diyor Krasimir, Tsvetozar ise şunları ekliyor:

Ben birinci sınıftan bu yana kayak yapıyorum, yani 9 yaşımdan bu yana. Beni de annem ilk defa buz pistine götürdü. Beğendim ve şimdi her sezonda kayak kayıyorum. Şu anda hokey sporu ile uğraşmayı düşünüyorum. Çok güzel ve eğlenceli bir spor. Tabii ki, arkadaşlarla birlikte olunca o zaman herşey daha da güzel oluyor.”

Hokey sporcusu Valeri, buz pateni pistinin açılışını bekliyordu:

Yasklaşık 4 yıldan bu yana paten yapıyorum. Aslında hokey oynuyorum. Benim için bir tutkudur. Bu sporda adrenalin ve disiplin var ve buz pateni pistinde hepimiz eşit durumdayız”.

Rebeka Miteva buz pateni pistinde ikinci denemesini yapıyor:

Benim için buz pateni üzerinde düşmemek ve paten kaymaya öğrenmek, en önemlisi. Bana çok eğlenceli geliyor. İlk defa pistte çıktığımda düşmedim, çünkü pistin hep kenarlarında kaymaya çalıştım. Bu kez pistin oratalarına da dalacağım. Erkek arkadaşım bugün beni buz üstünde durmayı öğretecek”.

Mariyana Stoyanova, bu kış sporu tutkunlarından biri ve üçüncü kıştır hep buz pateni yapıyor:

Buz pateni yapmayı çok seviyorum, bu benim hobim oldu. Burada stresi atıyorum. Buz patenine çıktığım zaman kendimi evde gibi hissediyorum. Çok eğlenceli. Çok defa düşüyorum, ama bence bu sorun değil. Herkesin bu duyguyu yaşamalı diye düşünüyorum. Ancak korkudan kurtulmaları gerek. Bu hafta içersinde tam 4 kez paten yapmaya gittim. Boş zamanımda hep buz pateni pistindeyim.

Aynen hayatta olduğu gibi, buz pateninde de düşmek var, fakat hemen ayağa kalkıp devam etmek gerek.

Çeviri: Şevkiye Çakır

Reklamlar