Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Bulgaristan’ın Türkiye’ye verdiği destek için Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Sekizkök, Stoyanov’u ziyaretinde duygusal anlar yaşadığını belirterek, Bulgar askerlerinin ve ailelerinin de Türkiye’deki depremzedeler için yardım topladığını ve bu yardımın büyükelçiliğin desteğiyle aktarılması için destek istediklerini söyledi.

Bulgaristan Savunma Bakanı Stoyanov da Bulgaristan’ın Türkiye’ye yardıma koşan ilk ülkeler arasında yer aldığını belirterek, Türkiye’nin başına gelen bu felaket nedeniyle derin üzüntüsünü dile getirdi.

“Türkiye’de neye ihtiyaç varsa, gerek Bulgaristan’dan gerekse Avrupa Birliği (AB) nezdinde, her şeye hazırız.” diyen Stoyanov, yardımlara aynı hızla devam edeceklerini söyledi.

Stoyanov, Eski Zağra bölgesinde görev yapan Bulgaristan silahlı kuvvetleri personeli ve ailelerinin düzenlediği yardım kampanyası için de “Bu, küçük bir jest olabilir, ama halkınıza olan vicdani ve samimi büyük sevginin de bir ifadesidir.” diye konuştu.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, iki Spartan uçağını arama kurtarma ekiplerinin kullanımına tahsis etmişti. Ekipler, 6 Şubat’ta öğleden sonra Adana’ya ulaşmıştı.

Askeri uçaklar, deprem bölgesi ile Bulgaristan arasında mekik dokuyarak ilave ekip ve malzeme sevk etmişti.

AA

Reklamlar