ATAKA partisinden sonra, ana muhalefet Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) de hükümetin istifasına kadar meclis oturumlarına katılmayacağını açıkladı.

bulevard-bilgariyaGERB Genel Başkanı Boyko Borisov, BSP’yi, Plamen Oreşarski başbakanlığındaki hükümeti oluşturan ve parlamentoda temsil edilen siyasi parti liderleriyle geçen hafta cumhurbaşkanlığında düzenlenen istişare toplantısında varılan anlaşmalara uymamakla ve mecliste prosedür oyunlarına başvurmakla suçladı.
Başbakan Plamen Oreşarski, istifası konusunda kesin tarih vermedi ancak ay sonunda istifa edebileceğini belirtti.
Parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin liderleri, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev başkanlığındaki istişare toplantısında, erken seçimin 5 Ekim’de yapılması konusunda anlaşmıştı. Plevneliev’in 6 Ağustos’ta yayımlayacağı kararnameyle hükümet feshedilecek ve ülkeyi erken seçime götürecek geçici hükümet oluşturulacak.
240 sandalyelik Bulgar parlamentosunda koalisyon hükümetini oluşturan BSP ve HÖH’ün toplam 120 milletvekili bulunuyor. Koalisyon, diğer partilerin desteği olmadan çoğunluk sağlayamıyor.
Reklamlar