Sırbistan’ın Bulgaristan Büyükelçisi Vladimir Çurgus, Sırbistan Başbakan Boyko Borisov’un Poznan’da Kosova ile ilgili yaptığı açıklamasına Dışişleri Bakanı İvica Dacic’in verdiği sert tepkiden dolayı, Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, Sofya ile Belgrad arasında meydana gelen gerginliği “küçük ve geçici bir anlaşmazlık” olarak yorumlarken “Bulgaristan, Kosova’nın bağımsızlığını tanıyor, Sırbistan ise Kosova’yı tanımıyor –iki ülke arasındaki farklılıklar bundan ibaret. Geri kalan herşeyde iyi ilişikilerin mevcut olduğunu düşünüyorum” dedi. Vladimir Çurgus, Sırbistan’ın Avrupa yolundaki desteğinden dolayı Bulgaristan’a teşekkür etti, halklar arasındaki iyi ilişkilerin altını çizerken açıklamanın duygusal tarafına da dikkat çekti.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı İvica Dacic’in Başbakan Borisov hakkındaki açıklamasının kabul edilemez olduğu ve Bulgaristan’ın dostane ve iyi komşuluk ilişkiler beklentileriyle bağdaşmadığı konusunda uyardı.

 

BNR

Reklamlar