Avrupa Konseyi’nin İnsan Hakları Komiseri Nils Muizniesk, kaçak geçişleri önlemek için Bulgaristan-Türkiye sınırına tel örülmesinin “iyi bir fikir olmadığını” söyledi.
Avrupa-Konseyinin-insan-Haklari-Komiseri-MuiznieskMuizniesk, BNT televizyonuna verdiği mülakatta, söz konusu planın, sığınmacı girişini önlemek için verimsiz ve pahalı bir yöntem olduğunu ifade etti.
Sığınmacılarla ilgili tutumunda Bulgaristan’ın uluslararası anlaşmalara uyması gerektiğini unutmamasını tavsiye eden Muizniesk, “Mülteciler Konvansiyonu’na göre, Bulgaristan’ın yükümlülükleri var. Bulgaristan, Türkiye veya başka bir ülkeyle olan sınırlarını kapatamaz. Sınırın kapatılması, bu yükümlülüklere uyulmadığı anlamına gelecektir” dedi.
Sınırlardaki engellerin etkili olmadığını, aynı zamanda yapımının pahalı olduğunu söyleyen Muizniesk, insanların bu engelleri aşmak için başka yollar bulacaklarını ve genelde yeni yolların daha tehlikeli olduğunu vurguladı.
Muizniesk, “Engel için harcanacak paranın, sığınmacı merkezlerindeki yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve entegrasyon çalışmaları için harcanması daha iyi olacak” şeklinde konuştu.
AA
Reklamlar