Diyarbakır’ın Silvan Kaymakamı Yunus Sezer’in İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne atanmasının ardından bu göreve atanan Ordu’nun Çaybaşı Kaymakamı Berkan Sönmezay, yeni görevine başladı. berkan-sonmez-silvan-kaymakami

Silvan Kaymakamlığı’na atanan Kaymakam Berkan Sönmezay, Silvan’da yapılacak çok işlerinin olduğunu söyledi. Silvan’ın büyük bir ilçe olduğunu kaydeden Kaymakam Sönmezay, “Bölgeye yabancı biri değilim, daha önce de Ağrı Diyadin ilçesinde görev aldım. Bizler devletin görevlileriyiz. Nerede görev verilirse görevimizi en iyi şekilde sunmaya çalışırız. Öncelikle çevreyi tanımakta yarar var, çevremizi tanıdıktan sonra devam eden projelerimizi tamamlayıp, yeni projelerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ekip şeklinde Silvan’ı daha iyi yerlere taşıyacağız” dedi.

1978 yılında Bulgaristan’ın Kırcali şehrinde doğan Sönmezay, ilkokulu Bulgaristan’da, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanan Sönmezay, sırasıyla Afyon Kaymakam adaylığı ve Manisa Kırkağaç Kaymakam Refikliği, Ağrı Diyadin ve Ordu Çaybaşı Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Berkan Sönmezay’ın, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

 

İHA

Reklamlar