Milli Gelirler Kurumu (NOİ) bugünden itibaren internet üzerinden www.nssi.bg adresindeki web sitesi aracılığıyla sunduğu elektronik hizmetleri genişletiyor. nssi-sigorta
Artık sigortalı kişilere yönelik ve belge çıkartılmasında onlara uzaktan hizmet edilmesini sağlayan elektronik hizmetler uygulamaya girdi.

Hizmetlerin ikisi emeklilik hizmetleriyle ilgilidir. İnternet üzerinden, vefat eden bir emekli vatandaşın varislerine tasdik belgesi için dilekçe formu verilebilir. Bu belgenin varisler tarafından ölen kişinin hangi ay dahi emekli maaşını alma hakkına sahip olduğunun tasdik edilmesi üzere bankaya sunulması için alınması şart.

Elektronik yolla emeklilik dosyasında yer alan tasdikli belgelerin kopyalarının alınması için dilekçe formu da yatırılabilir. Bu şekilde vatandaşlar başka kurumlara staj sigortası, sigorta geliri, sigorta süreci veya emeklilik maaşıyla ilgili hakikat ve hususları tasdiklemiş oluyor.

İkinci gruptaki elektronik hizmetler başka Avrupa Birliği üyesi ülkeden işsizlik maaşı alma hakkını kullanmak isteyenlere yöneliktir. Artık AB, Avrupa Ekonomik Alanı (EİP) üyesi ülkeler ve İsviçre için Bulgaristan’da sigortalılık dönemlerine ilişkin tasdik belgesi için beyan formu sunulabilir. Aynı belge işsiz birinin aile fertleri hakkında bilgi edinmek üzere de alınabilir.

NOİ’nin yeni elektronik hizmetleri kurumun web sitesinin kullanıcılarına erişebilir durumdadır. Bu hizmetlerden faydalanılması için kişisel kimlik numarasının yazılması ve kurumun ülke çapındaki şubelerinden çıkartılan pin kodu veya elektronik imza gerekir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar