egridere-seytan-kopru-yol-calismasi29 Nisan 2013 tarihinde sembolik olarak Şeytan Köprüsü’nden Ardino’daki Cennet Yollarına projesi ile ilgili çalışmalarının temel atma töreni yapıldı. Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ve Şeytan Köprüsü şirketler birliği yöneticisi İvan Mihaylov yolun temelini attılar. Böylece uzun zamandır beklenen ve Ardino bölgesi için son derece önem arz eden bir proje başlatılmış oldu.

Temel atma töreninde Yerel Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Kırcaali Bölge Tarih Müzesi Müdürü Pavel Petkov, Bulgar TV dizilerinden ünlü oyuncu Kalin Sırmenov, İçişleri Bakanlığı temsilcileri, Meclis üyeleri, Belediye İdaresi temsilcileri, yerel muhtar ve vekilleri hazır bulundular. Ayrıca projeyi uygulayan 4 şirket sahibi de törende hazır bulundular.

Resmi Murat, “Bu önemli projenin gerçekleştirilmesi sayesinde Ardino-Dyadovtsi köyü yolunun yeniden yapılandırılması ve tamir edilmesiyle Ardino’nun amblemi haline gelen Şeytan Köprüsü’ne daha kolay erişebilirliğin garanti edilmesini istiyoruz. Bunun dışında proje Şeytan Köprüsü, Kartal Kayalıkları, Baruthane gibi doğal, kültürel ve tarihi yerlerin restorasyonu, konservasyonu, donatımı ve gösterilmesini öngörmektedir. Avrupa Birliği fonlarından finansman kazanmak hiç de kolay bir şey değildi, fakat milli önem arz eden taşınılmaz kültür varlıkların restorasyonu, korunması ve ilginç bir şekilde gösterilmesi ve bu atraksiyonlara erişim sağlanması yönündeki sorunlara çözüm yolu bulduğumuza inanıyoruz. Artık gündeme projeyi uygulayan şirketler geldi. Onlardan süre içinde kaliteli çalışmalar bekliyoruz” dedi.

Projenin baş koordinatörü ve bir dizi iş faaliyetleriyle projeyi uygulayacak İvan Mihaylov kendi tarafından lakonik ifadeyle bundan sonra yaptıkları işlerin konuşacağını söyledi.

3 204 784 leva tutarındaki proje, Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu tarafından Bulgaristan Cumhuriyeti’nin ulusal bütçesinden desteklenerek finanse ediliyor.

 

 

KH – Saffet Eren

Reklamlar