Kırcaali İli’nde en büyük ilköğretim okulu olan Kırcaali Sveti Sveti Kiril ve Metodiy Okulu öğrencileri, katıldıkları XXII Uluslararası Srebırna 2013 Çevre Forumu’ndan büyük başarı elde ederek döndüler.

selin-ile-stanimir-gumus-madalyaEtkinlik, 31 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde Silistre’de düzenlendi. 6 B sınıfından Selin Ahmet ile 5A sınıfından Stanimir Vasilev, Biyolojik Çeşitliliğin Durumu ve Korunması konusunda hazırladıkları projeyle yer aldılar. Tartışmalı geçen yarışmadan sonra genç çevreciler ikinci yeri kazanıp gümüş madalya aldılar. Çocukların çalışması yetkili bir jüri tarafından layıkıyla değerlendirildi. Kırcaalili genç çevreciler, başarının öyle kolay değil, büyük emek ve devamlılıkla kazanıldığını kanıtladılar. Kırcaali ekibi Srebırna köyünde bulunan Doğa Bilim Müzesi’ni ziyaret etti, Srebırna Parkı’ndaki Bulgaristan’a gelip buraya yuva yapan nadir rastlanan kuş türlerini seyrettiler. En çok ilgilerini pelikanlar çekti.

Silistre’den dönünce çocuklar akranlarıyla uzun ve yorucu yolculuğa değdiğini paylaştılar. Çünkü Bulgaristan’ın doğasından daha büyük zenginliğimiz yok ve onun için doğayı koruyup, sevmeliyiz. Dünya, kapısı, çatısı olmayan dev bir küre. Eve benzemese de, o bizim evimiz ve her birimiz onu sevmeliyiz. Bu yıl Çevre Forumu Srebırna’nın milli park ilan edilmesinin 65.yılına adandı. Forumda Bulgaristan ve Romanya’dan çevreci ekipler yer aldı. Sekiz il merkezini temsilen 20 proje tanıtıldı.

Etkinlik Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Milli Çocuk Sarayı, Evrika Vakfı, Silistra Belediyesi, Silistra Bölge Tarih Müzesi ve Birleşik Çocuk Merkezi tarafından organize edildi.

Reklamlar