Karlovo bölgesinde yaklaşık 200 evi su bastı. Bütün gece, beş köyü sular altında bırakan Stryama Nehri’nin kritik noktaları gözetim altında tutuldu. Metrekareye 190 litre yağışın düşmesi sonucu meydana gelen sel, birçok köprüyü yıktı, yolu boyunca ağaçları, arabaları ve mobilyaları sürükledi ve altyapıya büyük zarar verdi.

Taşkınların en büyük zararlara yol açtığı Karavelovo ve Bogdan köylerindeki tahliyeler akşam geç saatlere kadar devam etti.

“Sel suları çekilde, kurtarma ekipleri,yerleşim bölgelerinin dışında da helikopterlerin yardımıyla halatlarla insanları kurtardı” şeklinde konuşan Karlovo Belediye Başkanı dr. Emil Kabaivanov, selde mahsur kalan insanlara dair bir bilginin ulaşmadığını sözlerine ekledi.

Su altında kalan evlerden kronik hastası yedi kişi Karlovo Belediye Hastanesine kaldırıldı.

Bogdan ve Karavelovo köyündeki evler teker teker kontrol edilecek. Helikopterle bölgeye su ve gıda yardımı yapılacak ve sel sularına kapılan köprülerden birinin onarımı için denemeler yürütülecek.

Plovdiv nöbetçi itfaiye görevlisinden alınan bilgilere göre, Stryama Nehri, Voyvodinovo bölgesinde ve Trakya otobanının 134. km’sinde taşmaya başladı.

BNR

Reklamlar