Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev “Yılın itfaiyecisi” ödül töreninde Türkiye’de deprem sonrası arama- kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere “Cumhurbaşkanı özel nilanı” ödülünü taktim etti.

Radev, itfaiye, Başkent Belediyesine, “Vrajdebna” 16. Askeri hava tesisine, VMA Askeri Tıp Akademisine, Bulgaristan Kızılhaç Örgütü ve Ulusal Gönüllüler Birliğine teşekkür plaketlerini sundu.

Cumhurbaşkanı onlara teşekkürlerini iletti ve: “Sizin gibi onurlu ve yardımsever insanlara bakınca, Bulgaristan’ın ayakta kalacağa inancım pekişiyor” dedi.

Türkiye’nin Bulgaristan Büyükelçisi Aylin Sekizkök’ün deprem felaketinin ardından Bulgaristan’dan Türkiye’ye giderek deprem bölgesinde arama-kurtarma faaliyeti yürüten ekiplere teşekkür etmek üzere, Cumhurbaşkanı Radev’in himayesinde düzenlenen törende yaptığı konuşma şunu belirtti:

“Bulgaristan’ın asil, korkusuz kahraman evlatları. 6 Şubat’ta Türkiye, doğanın karşı konulamaz gücü karşısında tarihinin en karanlık gecesini yaşadı.

Türkiye’de 11 ilimiz, 13 milyon insanımız kıyameti gördü.

Arka arkaya iki çok büyük deprem Bulgaristan büyüklüğünde bir alanı tüm gücüyle salladı. Onbinlerce bina bir anda yıkıldı. Yüzbinlerce insan enkaz altında kaldı.

Yıkım o kadar büyüktü ki, canlarımızı kurtarmakta tek başımıza yeterli olamayacağımızı anladık. Yardım istedik. Sayın Cumhurbaşkanı, Zat-ı Devletleriniz işte bu çağrımıza ilk yanıt veren devlet başkanı oldunuz. Siz değerli dostlarımız, bir felaket bölgesine, bir karanlığa doğru birkaç saat içinde tereddüt etmeden yola çıktınız.

Ancak, geri getiremeyeceğimiz tek şey kaybettiğimiz canlardır.

Siz- değerli dostlarımız, işte bu büyük enkazdan yüzlerce evladımızı kurtararak, en kederli gecemizde birer ışık oldunuz.

Türk milletinin kalbinde taht kurdunuz.

Bugüne kadar bizim için komşuydunuz. Artık kan kardeşimiz oldunuz.

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi olarak, Türk milleti adına sizi şükranla, minnetle selamlıyorum.

Yolunuz açık, gönlünüz ferah olsun!”

Sevda Dükkancı, BNR

Reklamlar