Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızı olan şehit polis Nefize Çetin Özsoy adına Kırcaali’nin Çiftlik köyünde çeşme yaptırılacağını söyledi.

Gürkan, Bulgaristan Türklerine yapılan zulmün, vahşetin ve neredeyse bir katliamın sembol ismi haline gelen şehit Türkan bebeğin rahmet, minnet ve şükranla yad edildiğini ifade etti.

Türkan bebeğin aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini söyleyen Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yine bugün her ikisi de yaşasalardı Türkan bebekle aynı yaşta olan evladımız, kızımız şehit Nefize Çetin Özsoy’u da bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Nefize kızımız da Türkan bebek gibi o zulümden bir şekilde nasibini almış evladımızdı.

Onun ailesi de Bulgaristan’daki bu zulüm politikaları nedeniyle Türkiye’ye göç etmek zorunda kalmıştı. Muhacir olmuştu. Burada babası ve annesinin gayretleriyle eğitimini tamamlamış, öğretmen olmuş ama atanamadığı için polisliği seçmiş ve polislik sırasında anavatanını terörün hain kurşunlarından korumaya çalışırken vatan toprakları için kendi bedenini, kendi canını gözünü kırpmadan kahpe kurşunlarına karşı siper ederek anavatanda şehit olmuş ve Edirne’ye defnedilmişti.

Dost ve kardeş belediyemiz Kırcaali Belediyesi ile yaptığımız görüşmede, ‘Türkan bebeğimizin, evladımızın doğduğu köyde onun adına bir çeşmesi var. Biz, kızımızın doğduğu Kırcaali’nin Çiftlik köyünde de Nefize Çetin Özsoy adına da bir çeşme yapalım.’ dedik. Bu teklifi İçişleri Bakanlığımıza ileteceğiz, onaylaması halinde en kısa zamanda kardeş belediyemiz Kırcaali ile kardeş başkanım, dostum Hasan Aziz ile birlikte Çiftlik köyünde Nefize Çetin Özsoy adına da hatıra çeşmesine yaparak onun ismini de sonsuza kadar yaşatacağız inşallah.”

 

AA

Reklamlar