Geçtiğimiz hafta Covid-19 dünya çapında etkisini artırmaya devam ediyor. Buna cevaben, bazı ülkeler, Bulgaristan vatandaşları ve diğer ülkeler için giriş rejiminde değişiklikler yaptı veya değişiklikler hazırlıkları içersinde:

Kuzey Makedonya, ülkede 22 Mart 2021 tarihinden itibaren 23:00 ile 06:00 arasında yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağına istinaden aynı saatte sınır kapılarını kapatma kararı aldı.

Bu saatlerde sınır kapılarında otomobil ve yolculara sınırlamalar getirildi.

Bulgaristan Sınır Polisi, transit geçiş yapan yük kamyonlar, insani nedenlerle seyahat edenler ve konsolosluk hizmetlerinden önceden gönderilen notları olan kişiler için istisnalara izin verileceğini duyurdu.

Romanya, Bulgaristan  üzerinden ülekeye giriş yapanlara yeni sınırlamalar getirdi. Yolcular, ülkeye giriş sırasında  toplu taşıma aracıyla veya özel otomobil ile yolculuk yapmadan 72 saat önce yapılan nefatif PCR testi ve ardından da 10 günlük karantina zorunluluğu getirdi.

Romanya üzerinden özel otomobiliyle tranzit geçiş yapanlardan  negatif PCR testi istenmeyecek. Fakat , toplu taşıma araçlarla tranzit geçiş yapanlar bu uygulamadan yararlanamayacak.

Hollanda, ülkeye giriş sırasında önlemleri kısmen gevşetse de, 31 mart 2021 tarihine kadar sokağa çıkma yasağı yürürlükte kalmaya devam ediyor.

Hollanda topraklarına giriş yapanlar, uçağa binmeden 12 saat öncesi yapılan nefatif  PCR testi zorunluluğunu getiriyor. Aynı zmanda sınırda ikinci bir antijen testinin yapılması nı kaldırıyor.

Negatif PCR testi zorunluluğu, aşı olanlar için de geçerli.

İsviçre, 22 Mart 2021 tarihinden itibaren Bulgaristan’dan gelenlere 10 günlük karantina uyguluyor. Ülkemiz, İsviçre’ye giriş yaptığı araca bakmaksızın  yabancı vatandaşlarının karantinaya tabi olduğu risk taşıyan ülkeler listesine dahil edildi.

Şimdiye kadar olduğu gibi, 22 Mart tarihinden itibaren de, Bulgaristan’dan gelen kişilere negatif PCR testi zorunluluğu getirilirken 10 günlük karantina ancak ikinci bir negatif PCR testinden sonra en erken 7. günde kaldırılabilir.

İsviçre Konfederasyonu’nda olduğu gibi,  Lihtenştayn Prensliği’ne giriş yapanlar da,  aynı giriş rejimine tabi tutulacak.

Bu nedenle Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınmalarını önerdi.

Avusturya, giriş sırasında Hızlı Antijen Testi süresini 72 saatte 48 saate düşürdü. Şimdiye kadar yürürlükte olan PCR testi belgesiyle ülkeye giriş zorunluluğu kalıyor.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu risk taşıyan ülkelerden gelen vatandaşlarının, ülkeye girişten 72 saat önce online kayıt yaptırmalarını ve girişten hemen sonra 10 günlük karantinada kalacaklarını beyan etmelerine dair hatırlatmada bulunuyor.

Karadağ,  koronavirüs ile mücadelede 13 Mart 2012 tarihinde yeni önlemler getiriyor ve şimdilik bu önlemler 17 Mart 2021 tarihine kadar geçerli.

Ülkeye seyahat eden Bulgaristan vatandaşları, girişten en geç 48 saat önce yapılan  negatif PCR testini sunmaları gerekiyor.

Türkiye, Covid-19 salgını sürecinde ülkeye giriş rejimini sıkılaştırıyor.

Fokus Haber Ajansı’nın haberine göre, önde gelen bir Rus Hava Yolu şirketi, yolcularına 15 Mart 2021’den itibaren bu ülkeye girebilmek için ülkeye giriş yapmadan 72 saat önce özel bir elektronik form doldurmaları gerektiğini bildirdi.

Yetkililer, Türkiye’ye yapılan tüm uçuşlar için Covid-19 için kağıt kontrol anketini doldurma zorunluluğunu kaldırdı.

Yazı: Veneta Nikolova

BNR

Reklamlar