Sağlık Bakanlığı, acil yardım servisleri, kan merkezleri, psikiyatri hastaneleri, tıbbi sosyal hizmet birimleri, sağlık müfettişlikleri ve başka bakanlığa bağlı faaliyet sürdüren devlet birimlerinde görevli işçi personelin yüzde 10 oranında işten çıkarılmasını talep ettiği bildirildi. Bu talebe dair nedenlerin gösterilmemesi ve sosyal ortaklarla koordine edilmemesi bugün Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) örgütünün sert tepkisine sebep oldu. saglik-bakanligiSendikal örgütten sağlık hizmeti kalitesinin kötüleşmesine yol açacağını ileri sürerek hemen talebin geri çekilmesini ısrar ettiler.

Ardından Sağlık Bakanlığı’ndan ilgili devlet birimlerinde gelecekte tedavi personele değil de, idari personelin sayısını azaltmayla ilgili genel bilgi istediklerini izah ettiler.

Fakat Bakanlıktan ilgili birimlere gönderilen mektupta bunun izah edilmediği, personel sayısının yaklaşık yüzde 10’unun işten çıkarılmasına yönelik somut önerilerde bulunulması istendiği anlaşıldı.

Bunun dışında personelin azaltılmasına ilişkin konkre öneriler iki günlük kısa bir süre içinde isteniliyor. Salı günü gönderilen mektupta istenilen öneriler perşembe günü öğleye kadar yapılmalıdır. Mektubun Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Teodora Andreeva’nın imzasını taşıdığı açıklandı. KNSB tarafından açıklama yapmak üzere aranılan Andreeva’nın çok yoğun olması sebebiyle her hangi bir açıklama yapmadığı belli oldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar