Bugün Sağırlar Köyünde Hatim Merasimi yapıldı. Yaklaşık 2 yıl süren bir hummalı çalışma neticesinde 6 talebe Kur’an-ı Kerimin tamamını okuyarak – hatim törenine nail oldular. sagirlar-koyu-hatim-toreni
Kursu veren ve Allah adına gayret gösteren hocalar Kadir ve Saffet hocadır.

Harfleri kelimelere, kelimeleri cümlelere, cümleleri sure ve cüzlere dönüştüren talebeler bugün coşkulu bir gün yaşadılar. Hatim törenlerinde genelde genç çocuk ve kızlar Kuran okurlar, ancak Sağırlardaki Hatim törenini farklı ve güzel kılan özellik, her yaştan talebelerin bu kurstan faydalanması oldu. Nitekim genç, orta yaş ve yaşlı diye kategorize ettiğimiz bu sınıfların temsilcileri kurstan faydalanmış oldular. İzleyicilere heyecanlı anlar yaşatan Kuran talebeleri repertuarlarında: Kuran tilaveti, ilahiler ve şiirler ile birlikte bir de Temel İslami bilgiler yer aldı.

Program daha sonra vaaz ve nasihatlerle devam etti:
Şura Başkanı Şabanali Ahmet konuşmalarında “ Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerin en hayırlılar olduklarını” hadisi şerifi zikrederek beyan etti ve evimizdeki “Kuranları” manasına uygun çok okunan kitap olması hasebiyle okuyalım ve Peygamberimizin yaptığı gibi hayatımıza tatbik edelim buyurdu. Kur’an-ı Kerimlerimizi Mushafa dönüştürmeyelim (duvarda asık okunmayan kitap) ikazında bulundu.

Haskovo Bölge Müftüsü Basri Eminefendi “ kurs hocalarını ve talebelerini tebrik etti, hayırlı çalışmalarının devamını diledi” ve sıkça Kuran okuyun nitekim ahrette Kuran bizlere Şefaatçi olacaktır buyurdu.

Koşukavak Müftüsü nasuf Nasuf “ Kur’an-ı Kerimde faziletiyle öne çıkan Ayetü’l Kürsinin okunmasına işaret etti ve Kuran okuma ile okumamayı yaşayan insan ile yaşamayan insana benzediğini hadisi şerifi zikrederek ifade etti.

Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmet bir Hadisten hareketle “ En hayırlı olanlar bir yolculuğunu tamamlayıp bir başka yolculuğa çıkanlardır buyurdu ve Rotayı “ Fatiha ile Nas sureleri arasında” belirleyelim diye konuştu. Ayrıca Kuran okumanın fazileti ve Hz. Peygamberin hayatında Kuran konusunu yorumladı.

Müftü Vekili Erhan Recep “ Programın akışından etkilendiğini ifade etti ve Kuran hizmetlerinin daim olmasını diledi. Konuşmasında hayatımızda Kuran ne kadar yer alıyor konusunu yorumladı.

Recai Yıldız Hoca “İlmin Beşikten Mezara kadar öğrenildiğine dikkat çekti ve tatbikatı yapılan köylülere teşekkür etti”.

Sunuculuğu yapan Kırcaali Vaizi Enver Nasuf’ta Kur’an-ı Kerimin ilk emri “Oku” olduğunu beyan etti ve Sahabelerin yaptıkları gibi Müslümanların da ayda bir hatim yapmaları gerektiğini ifade etti.

Program daha sonra Hediyeleşme faslıyla devam etti.
Kırcaali Bölge Müftülüğü adına hazırlanan Hediyeleri talebelere ve hocalarına Şura Başkanı Sn. Şabanali Ahmet Hoca sundu.

Hediyeler ayrıca Haskovo ve Koşukavak Müftüleri tarafından da sunuldu.

Hatim eden öğrenciler ise Kendilerine İlahileri öğreten Kırcaali Kız Kuran Kursu Hocası Sibel Mehmet’e ve Mümine Ünlüol Hocaya birer çiçek Hediye ettiler.

Sağırlar Köyünde Coşkulu Hatim Töreni

Reklamlar