Güçlü Bulgaristan İçin Demokratlar (DSB), Evet, Bulgaristan ve Yeşiller partisi bugün koalisyon sözleşmesi imzaladı. Koalisyon protokolünün imza töreninde konuşan parti temsilcileri, “Demokratik Bulgaristan Birliği” adını taşıyan yeni koalisyonun iktidarı ele geçirmek ve mevcut yönetim modelini değiştirmek için mücadele edeceğini açıkladılar.

Üç partinin de imzaladığı kuruluş deklarasyonunda ülkenin geleceğini karartan, her gün demokratik değerlere saldıran, Bulgaristan’ın Avrupa-Atlantik değerleri ekseninde ilerleme tercihini değiştiren ve genç kuşakların hayatlarını özgür ve demokratik bir toplum içerisinde inşa etme perspektifinden yoksun bırakan bir hükümet modeline muhalefet olduğu söyleniyor.

DSB Başkanı Atanas Atanasov konuşmasında şunları belirtti: ”Bugün Bulgaristan demokrasisi için güzel bir gün! Bulgaristan’ın Avrupa-Atlantik değerleri ekseninde ilerleme tercihini korumasını, Bulgaristan’ın Borisov döneminden sonra AB’den ve NATO’dan çekilmesini engellemek isteyen demokratik fikirli kişilerin desteğini almamız bizim için önem arz etmektedir”.

Atanasov, son Parlamento seçimlerine sağ partilerin ayrı katılmalarının hata olduğunu itiraf etti.

Atanasov, “Seçmenlerimizi hayal kırıklığına uğrattık, ama önemli olan şimdi beraber olmamızdır” diye iyimser bir şekilde konuştu.

Evet, Bulgaristan Partisi Başkanı Hristo İvanov, “Bu birleşme, öncelikli olarak Parlamento seçimlerine yöneliktir, çünkü hedeflediğimiz değişimlerin aracı budur, ama elbette biz gerek Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu Milletvekilliği, gerekse yerel seçimlere de birlikte katılacağız” dedi.

Demokratik Bulgaristan Birliği tarafından kurulan bir uzman ekibi çeşitli alanlarda yönetim alternatifleri sunacak.

Bu ekipte DSB eski lideri Radan Kınev, eski milletvekilleri Martin Dimitrov ve Petır Slavov, diplomat Stefan Tafrov, eski Savunma Bakanı Velizar Şalamanov, ekonomi uzmanı Georgi Ganev, Sofya Üniversitesi Öğretim Üyesi Aleksandır Kyosev, tenis şampiyonu Manuela Maleeva ve başka ünlü kişiler yer alıyor.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar