Aleksis Çipras’ın Rusya ziyareti sonrası konuşan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, ‘Rusya AB’yi bölmek istiyor’ dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Rusya’ya düzenlediği üst düzey ziyareti değerlendiren Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, “Her ülke kendi çıkarları için politika yürütüyor. Ben Yunanistan’ın Avrupa Birliği ve NATO üyeliğinin yükümlülüklerinin farkında olduğunu umuyorum” diye konuştu.

Moskova Yunanistan’a gıda ürünlerinin ithalatı yasağını kaldırmak ihtimali nedeniyle endişe duyduğunu ifade eden Linkevicius, “Rusya AB’yi bölmek istiyor” dedi.

Rusya için, AB üyelerin bazı ülkelerinin ambargoyu kaldırma niyetinin, ekonomik değil tamamen bir siyasi neden olduğunu savunan Linkevicius şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği kendi çıkarlarını temsil etmek amacıyla gerektiği gibi davranmalı. Özellikle ticaret konusunda. Her şey uluslararası anlaşmalara ve standartlar çerçevesinde gerçekleşmeli, yoksa bazıları bizi kendi kurallarıyla bölmeyi amaçlıyor. Buna müsaade etmemeliyiz.”

Reklamlar