Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, “Rosatom” devlet korporasyonun “Belene” NES inşaatının yeniden açılması için bir şirket seçme prosedürlerine katılmaya hazır olduğunu açıkladı.

Lavrov, Moskova’da Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva ile yaptığı görüşme sonrasında, nükleer reaktör üreticisi ve bu proje kapsamında teknolojinin yaratıcısı olduğunu göz önünde bulundurarak, devlet kurumumuz için iyi bir şansın olmasını umuyoruz, dedi.

Bakan Zaharieva, ortak bir basın toplantısında, Bulgaristan ve Rusya’nın gıda sanayisinin gelişimi ve ticaret hacminin artırılmasında büyük perspektifleri olduğunu belirtti.

Görüşmede, Bulgaristan ve Rusya Dışişleri Bakanları Avrupa güvenliği, bölgesel işbirliği ve Balkanlar’daki durum, Türk askeri harekatından sonra Suriye’deki durum da dahil olmak üzere dünya ve Avrupa gündemiyle ilgili konuları incelediler.

Zaharieva ve Lavrov, Belgrad ile Priştine arasındaki diyalog eksikliği konusundaki endişelerini dile getirdi. Dışişleri Bakanımız, Avrupa Konseyi’nin Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Arnavutluk’la katılım müzakerelerini başlatma kararının olmamasından da memnuniyetsizliğini ifade etti.

TASS, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva’nın daveti üzerine Bulgaristan’ı ziyaret etmeyi planladığını bildirdi.

 

BNR

Reklamlar