Rusçuk-Veliko Tırnovo otoyolu, 2021 – 2022 yıllarına kadar hazır olması bekleniyor. Bulgaristan Ulusal Televizyonu’na (BNT) konuşan Yol Altyapısı Ajansı (APİ) Yönetim Kurulu Üyesi Donço Atanasov, 2021 – 2022 yıllarına kadarki sürenin altyapı projesinin inşası için tamamen yeterli olacağını kaydetti.

Atanasov’un ifadelerine göre proje ile ilgili çevresel etki değerlendirilmesinin hazır olması bekleniyor. Otoyol maliyetinin yaklaşık 2 milyar leva olması beklendiğini ifade eden Atanasov, yol ücretleri tahsil edilmesine ilişkin TOLL sisteminin devreye sokulması sonucunda elde edilen gelirlerin bu maliyeti karşılayacağını umduğunu belirtti.

Rusçuk-Veliko Tırnovo otoyolunun inşaatı Tuna nehri üzerinde yeni üç köprünün inşasıyla ilişkilidir. Bu köprü projelerine ilişkin Romanya ile hükümet düzeyinde sözleşme imzalandı. Atanasov’un ifadelerine göre Rusçuk yakınlarında inşa edilecek Tuna üzerindeki ikinci köprüye en çok ihtiyaç duyuluyor. Diğer iki köprünün Gürgevo ve Silistre şehirleri yakınlarında inşa edilmesi öngörülüyor.

Atanasov, yoğun kar yağışından sonra ülkenin birçok ilinde kış koşullarında sürücülerin dikkatli olmaları ve araçların kış lastiği takması gerektiğini vurguladı. Yollarda yapılan kar temizleme çalışmalarının tatmin edici olduğunu ve şimdilik kar temizleme çalışması yapan şirketlere ceza uygulanması için gerekçe bulunmadığını kaydetti.

APİ ve Yollar ve Köprüler Enstitüsü tarafından ülkedeki tehlikeli yol kesimlerinin detaylı analiz raporu hazırlandığı anlaşıldı. Atanasov’un ifadelerine göre bu tehlikeli yol kesimlerinin neden olduğu trafik kazalarının yüksek sayıda olması sadece bir toplumsal problem değil, aynı zamanda kurumsal bir problemdir. Atanasov, Lofça şehri çevresindeki, yakında can kaybına neden olan trafik kazası meydana gelen Mikre köyü çevresindeki gibi tehlikeli yol kesimleriyle ilgili temel sorunun Karayolları Trafik Kanunu’nun ihlal edilmesi olduğunu söyledi. Atanasov, borunun çözümünün otoyol inşası olduğunu düşünüyor.

Atanasov, APİ’ye her gün araçların yolda mahsur kaldığı yönünde 15-20 asılsız ihbarda bulunulduğunu duyurdu. Böyle durumlarda APİ’nin derhal tepki vermek zorunda olduğunu ve ihbarların ülkenin değişik yerlerinden alınmasından dolayı kurumun faaliyetini zorlaştırdığını belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar