Rus basınına açıklama yapan turizm operatörleri, Türkiye’ye gitmek isteyen turistler için fiyatların geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 30 daha ucuz olacağını açıkladı.

Rusya’da bu yıl rublenin büyük değer kaybetmesinin ardından tatil bütçelerinden kesinti yapması beklenen Ruslar için müjdeli haber geldi. Interfax ajansına açıklama yapan operatör temsilcileri, geçtiğimiz yıl ortalama 1473 dolar olan çift kişilik tatil fiyatları bu yıl 1147 dolara düştüğü bilgisini verdi.

Ajansa açıklamada bulunan Tez Tur Genel Müdürü Vladimir Kaganer, 2015 yaz tatili fiyatlarında en fazla düşüşün Türkiye ve Mısır’da görüldüğünü belirtti.

Fiyatlardaki düşüşün temel sebebinin, adı geçen ülkelerin Rus turistine büyük ölçüde bağımlı olmasından kaynaklandığını kaydeden Kaganer, “Bu yüzden Türkiye ve Mısır maliyet fiyatlarında indirim yapmaya hazır.” ifadelerini kullandı.

Operatörlere göre Ruslar geçen yıla göre Karadağ’a yüzde 40, Bulgaristan’a yüzde 35, Yunanistan’a yüzde 30 ve Türkiye’ye de yüzde 30 daha ucuza tatile gidebilecek.

Reklamlar