2020 yılının son dakikaları akıp giderken Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan halkına geleneksel Yılbaşı Mesajı’nı gönderdi. Cumhurbaşkanı, mesajında Bulgaristan ve dünyanın, sevdiklerinin kaybına ve “yeni bir yaşam, çalışma, eğitim ve iletişim biçimine acı bir şekilde adaptasyonuna” yol açan bir salgının himayesinde geçen “zor ve bölücü bir yılı” uğurladığını belirtti:

Bugün ilk düşüncem, Yeni Yılı tek başına ve yoksulluk içinde, üzgün ve hayal kırıklığına uğramış bir şekilde karşılayan Bulgaristan vatandaşları, başımıza gelen felaketin yükünü omuzlarında taşıyan binlerce doktor, hemşire ve sağlık görevlisi, Yeni Yıl gecesinde  nöbetçi olan tüm çalışanlardır“-dedi mesajın başında Cumhurbaşkanı ve hayatın 2020’de her birimize özgürlüğün, dayanışmanın ve insanlığın ne kadar değerli olduğunu hatırlattığını da ekledi.

Cumhurbaşkanı hükümete karşı protestoları hatırlatarak „2020 yılı aynı zamanda Bulgaristan’ın uyanış yılı oldu. Binlerce insan, yalanlara, kanunsuzluğa ve yolsuzluğa son verilmesine dair iradesini ilan etti.Dürüst insanlar arasındaki kardeşlik meydanda doğdu“dedi.

„Mafya karşıtı fikir birliği, ülke içinde ve ülke dışında milyonlarca dürüst Bulgaristan vatandaşını bir araya getiriyor. Salgınla baş edememek, küçük işletmelerin iflası, yoksulluk ve yaygın olan hukuksuzluk, yalnızca acil bir değişim ihtiyacını doğruladı”– diye işaret eden Rumen Radev, 2021’de parlamento ve cumhurbaşkanlık seçimleri olmak üzere, iki kez sandık başına gideceğimizi hatırlattı. Sözlerine göre, seçim organizasyonu, makine ve uzaktan oylama sağlayarak her Bulgarıstan vatandaşının sağlığını ve oy hakkını garanti etmelidir.

Cumhurbaşkanı Radev, ayrıca Bulgaristan’ın “kısır yönetim modelini ortadan kaldırabilmesi, devleti ve hukukun üstünlüğünü güçlendirmesi, hırsızlığı durdurması, eğitimi, sağlığı, bilimi ve kültürü gerçek bir öncelik ve insanı ana öncelik haline getirmesi gereken bir liderliğe ihtiyacı” olduğuna dikkat çekti.  

Rumen Radev Yılbaşı Mesajı’nın sonunda, “milyonlarca Bulgaristan vatandaşının özlemini duyduğu değişimi gerçekleştirmek için cesaret, ilham ve kararlılığa sahip olduğumuz bir yıl” dilerken  “Şimdi tam zamanı!” dedi.

Derleyen: Krasimir Martinov, BNR

Reklamlar