Kırcaali Otelinde düzenlenen Orpheus Hayırseverlik Gecesi’nde Rotaryenler, 12 659 leva yardım topladı. Kırcaali Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 1.Orpheus Hayırseverlik Gecesi’nde Kırcaali Birleşik Çocuk Kompleksi (ODK) binasındaki 1 nolu salonun onarımı için 7679 leva ve Ardino Belediye Hastanesi için 3000 dolar bağış yapıldı.

“ODK-Çocukların Performans Sergilediği Sahne” sloganıyla düzenlenen geçenin organizatörleri, Kırcaali’nin yetenekli çocuklarının daha iyi ve elverişli koşullarda eserler yaratıp yeteneklerini sergileyecekleri ODK konser salonunun yenileneceğini kaydettiler.

Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan’dan Rotaryenlerin çeşitli amaçlarla yardım toplamak için bir gelenek başlattığı 1.Orpheus Hayırseverlik Gecesi’nde Yunanistan’dan Gümürcine ve Dedeağaç, Türkiye’den Edirne Rotary Kulübü ve Edirne Mimar Sinan Kulübü, Bursa Edremit Rotary Kulübü ve Silivri Rotary Kulübü ve Bulgaristan’dan ev sahipliği yapan kulüpten başka Harmanli, Samokov, Velingrad, Pazarcık, Zlatograd (Darıdere), Smolyan (Paşmaklı), Momçilgrad (Mestanlı) ve Dimitrovgrad (Kayacık) kulüplerinin temsilcileri katıldılar.

Konuklar arasında Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, milletvekili Adlen Şefket, Rotary 9. Bölge Güvernörü Yardımcısı Nedyalka Rosenova ve 10. Bölge Güvernörü Yardımcısı Blagoy Balutev yer aldılar.

Kırcaali Rotary Kulübü Dönem Başkanı Bahar Palova, Rotaryenlere şöyle seslendi: ”Orpheus hayırseverlik geceleri düzenlemekle bağış kampanyalarında çocuklara, eğitime ve bilime vurgu yapılmasını istiyoruz. Yeni yetişenler, tüm şehir kamuoyunun desteğini hak ediyor. 15.yıldır Kırcaali Rotary Kulübü üyesiyim ve bu kulübün kayıtsız şartsız topluma hizmet ettiğine ikna oldum. ODK Konser salonunun yenilenmesine yardımcı olalım”.

Yaptığı konuşmada Müh. Azis, 1.Orpheus Hayırseverlik Gecesi’ne katılmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı,” Çocuklarımıza yardım amaçlı oldukları için bu tür gecelerin özel bir motivasyon gücü vardır. Kurumların dikkatini gelecek nesillerin sorunlarına çekiyorlar” diye ifade etti. Belediye Başkanı, konser salonunun onarımına ilişkin sorunu Rotary Kulübü’nün ortaya koymasından duyduğu rahatsızlığı itiraf ederek, gerekli kalan tutarın Belediye tarafından tamamlanacağını duyurdu.

Edirne ve Gümülcine’deki kulüplerle yapılan ortak girişimlerden dolayı memnuniyetini ifade eden Müh. Azis, uzun yıllar işbirliği yapmalarından dolayı üç ülkeden çocukları tebrik etti. Kırcaali Rotary Kulübü Dönem Başkanı Bahar Palova ve kulübün başka üyelerinin çocuklara yönelik aktif çalışmalarından etkilendiğini söyleyen Hasan Azis, Palova’nın Meclis Üyesi olduğu yıllar öncesi Kırcaali Meclis kararıyla ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda başarı gösteren çocuklara asgari işçi ücreti miktarında burs verildiğini anımsattı. “Ülkede böyle bir girişimde bulunan başka bir şehir yok” diyen Belediye Başkanı, Belediyenin kesinlikle çocuklara yönelik girişimleri desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Eski Başkanı Nihat Öztaş, Kıraali ve Edirne’de çocuklar arasındaki dostluğu başlatan “Bir Köprüde Biz Olalım” sloganıyla yürütülen ortak projenin hikayesini anlattı. Bu projenin 2014 yılında Kırcaali’yi zyaretinden sonra Edirne ve Kırcaali’den çocuklarının katılımıyla karma sergi yapılmasını öneren aslen Kobilyane (Maşkılı) köyünden olan dünyaca ünlü ressam Prof. Dr. Mustafa Aslıer’in girişimiyle başlatıldığını belirten Nihat Öztaş, proje faaliyetlerine Gümülcine’den çocukları da katılmaya çağırdı.

Daveti hemen kabul eden Gümülcine Rotary Kulübü’nden Jana Kataropolu, Rotaryenleri ve çocukları Yunan şehrini ziyaret etmeye davet etti.

Edirne Rotary Kulübü’nden Harun Tolat ve Dedeağaç Rotary Kulübü Başkanı Sergius Kadilis de birer selamlama konuşması yaptılar.

Bulgaristan’ın büyük dostu olan Edremit Rotary Kulübü Başkanı Şaban Rodoplu, Ardino Belediye Hastanesi’ne destek için 3000 dolarlık çek bağışında bulunarak, herkesi şaşırttı.


Hayırseverlik gecesinde toplanılan yardım paralarının büyük bir kısmı, hayır amaçlı yapılan açık artırma ve çekilişten elde edildi. Kırcaali ve Edirne’den çocukların yaptığı resimler ve çektiği fotoğraflar Rorayenler tarafından satın alındı.

ODK’nın çatısı altında faaliyet gösteren amatör sanatçı gruplarında yer alan çocuklar, dans gösterileri ve şarkılar sundu. Ayrıca Gümülcine Müzik Okulu öğrencilerinin yer aldığı dize orkestrası da gösteri sundu.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar