Kırcaali Müzik ve Tiyatro Merkezi 30 Mayıs 2018 tarihinde Rodopların Bülbülü olarak bilinen ünlü ses sanatçısı Kadriye Latifova’nın 90. doğum yılı münasebetiyle anma etkinliği düzenliyor.

Etkinlik saat 18,00’da Kırcaali Tiyatrosu binasının önünde bulunan Kadriye Latifova’nın heykeline çiçek sunumuyla başlayacak. Heykelin yanına Japon ayvası ağacı dikilecek. Daha sonra eski Estrat Tiyatrosu fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi açılışı yapılacak.

Ünlü ses sanatçısı Kadriye Latifova hakkında sunulacak olan belgesel filminden sonra saat 19,00’da “İnsanlık İletileri” müzik ve dans gösterisi gerçekleşecek.

Kırcaali Müzik ve Tiyatro Merkezinin Müdür Yardımcısı Sabiha Mestan Kırcaali Haber gazetesine şunları belirtti:

Kadriye Latifova her zaman sevilen ve popüler olan türkücülerdendi. Şimdi de hayranlarının kalplerinde bir yıldız gibi yaşamaktadır.

Sanat hayatının en verimli yıllarında, Kadriye Latifova ünlü sanatçıların kaderini tekrarlar. Türküleri unutulmaz, kalplere dokunur, duyguları feteder, söylenir ve miras olarak kalır.

Bulgaristan Ulusal Radoyosu Altın fonunda Kadriye Latifova’nın 200’den fazla türküsü bulunmaktadır. Günümüze kadar söylenilir ve dinlenilir. Erken vefatından sonra 1963 yılında Kiril ile Metodiy ödülüne laik görülmüştür.

Müzik sevginin ruhudur. “İnsanlık İletileri” müzik ve dans gösterisinin düzenlemelerini meslektaşlarımız Ayhan Şakir – Işık ve Yakup Yakup sevgi ile yapmışlardır.

Türküden daha iyi bir insanlık mesajı yoktur. Kadriye Latifova’nın türküleri sevgi ve sevdanın, güzelliğin ve mutluluğun, uyum ve insanlığın türküleridir. Etnik grupların, dinlerin ve kültürlerin gerçek köprüleridir Kadriye’nin türküleri.

AŞK

Ben senin gözlerine aşık oldum
Denizler kadar derin,
Çocukça masum
Mavi-yeşil ışık saçan
Sevindiren, umut çiçekleri açtıran.

Bir de sesine aşık oldum
Êalbinden gelen
Etrafına ümit veren
Yaşamayı öğreten,
Geleceği gören!

Ben senin türkülerine de aşık oldum
Tuna buyunda kaşları kare Aliş’i
Rodoplar’ın zengin yaylalarını
Telgrafın Tellerini
Ayvanın pembe çiçeklerini
Lofça’nın taşlarını
Ve daha neleri, neleri…
Sevmeyi öğrettin bana.
Ben senin en çok benliğine aşık oldum.

Sabiha Mestan

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar