Rifat Sait: “HÖH ile sorunumuz yok, ancak HÖH’ün de Türkiye’yi bölgedeki lider ülke olarak dikkate alması önemli”

rifat-sait-akp-milletvekiliAK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ile sorunları olmadığını söyledi. 

Rifat Sait, “HÖH, Bulgaristan’daki Türklerin yoğunlukta temsil edildiği bir partidir. HÖH ile bir sorunumuz yok, dış politikada ikili ilişkiler önemlidir” dedi. 

AK Partinin HÖH’e bakışında, partinin önceki genel başkanı Ahmet Doğan’ın görevden çekilmesiyle değişiklik oldu mu şeklindeki soruyu cevaplayan Sait, dış politikada ikili ilişkilerin önem arz ettiğini belirterek “Kavga ve gerginliğe gerek yok, iletişimin ve diplomasinin kullanılması gerekir. HÖH içinde görüştüğümüz insanlar var. HÖH’ü yakından takip ediyoruz. HÖH’ün de Türkiye Cumhuriyeti ile temasta olması, Türkiye’yi bölgedeki lider ülke olarak dikkate olması önemlidir” dedi. 

RİFAT SAİT KİMDİR? 

Kosova göçmeni bir ailenin oğlu olan Rifat Sait, 1966 İzmir doğumludur. Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde tamamlayan Sait, ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nü de bitirmiş, Yüksek llisansını ise Avrupa Birliği ve Kobiler üzerine tamamlamıştır. 
Balkanlarla ilgili birçok oluşumun kuruluşunda görev almış ve birçoğunda yöneticilik yapmıştır. Bu oluşumların içerisinde Balkan Dernekleri Federasyonu, Kosova Rumeli Derneği ve 170 sivil toplum örgütünün bir araya geldiği Ege Sivil Toplum Birliği (ESTOB) gibi konu hakkında en aktif çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşları da bulunmaktadır. Çalışmaları nedeniyle Balkanları ve İzmir’i çok iyi bilen ve bölgede çok iyi tanınan Sait, İlk olarak 2002 yılında kurucu üyesi olduğu AK Parti’de siyasete atılmış, İl yöneticiliği, Seçim Koordinasyon Merkezi yöneticiliği ve İzmir Buca Belediyesi Meclis Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. 2011 Yılında 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) seçilen Sait, TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliği ve Türkiye-Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanlığı görevini sürdürmekte ve bu çatı altında Balkanlarla ilgili çalışmalarına devam etmektedir.

Ajans Bg

Reklamlar