Ardino’nun (Eğridere) Gırbişte (Sırtköy), Temenuga (Menekşeköy), Sinçets (Durabeyler) ve etraftaki Nedelino (Uzundere) Belediyesi’ne bağlı Gırnati, Burevo, Sredets, Kundevo ve İzgrev köyü sakinleri, Türkiye ve Kanada’dan gelen göçmenler, denizden 1243 m yükseklikteki Aladağ Tepesi’nde Soğuk Çeşme adını taşıyan yerde bulunan meralarda geleneksel olarak sağlık ve bereket için kurban kesilerek düzenlenen mevlit merasimine katıldılar.

Mevlit merasimine konuk olarak katılan Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, yaptığı konuşmada, ”Kötü hava koşullarına rağmen, hepiniz geleneklerinize saygı göstermek için deniz seviyesinden 1243 metre yüksekte bulunan bir yere geldiniz. Umarım, bu gelenek ve görenekler onları gelecek nesillere aktarmak için korunur” diye ifade etti.

Asırlık tarihi olan dini merasim Gırbişte ve Türkiye’deki göçmenlerin katkılarıyla organize edildi. Mevlit programı Gırbişte köyü imamı Necdet Hüseyin başta olmak üzere yerli imamlar tarafından icra edildi.

Dini merasime katılan konuklar arasında Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat’tan başka Belediye Başkan yardımcıları Necmi Mümünhocov ve Nasko Kiçukov, Belediye Genel Sekreteri Kemal Aliev, köy muhtarları ve Belediye Meclis üyeleri yer aldılar. Mevlitte ayrıca Bursa Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Olcay Coşkun ve beraberindeki dernek heyeti hazır bulundu.

Mevlide katılan herkese yerli usta aşçı Sami Mustafa tarafından hazırlanan 8 kazan etli pilav ikram edildi.

Bu yılki mevlitte de tüm katılımcılara Temenuga’dan Ridvan Altınay’ın aracılığıyla Türkiye’nin Kırklareli şehrinden İsmet Kadayıfçı tarafından sağlanan Tatsan helva dağıtıldı.

Belediye Başkanı Resmi Murat, yerli halk adına Ridvan Altınay’ın aracılığıyla hayırsever davranışından dolayı İsmet Kadayıfçı’ya teşekkür belgesi sundu.

Gırbişte köyü muhtarı Tursun Hüsni sponsorlara teşekkür etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar