Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, Ardino halkının büyük dostu Türkiye’den kardeş belediye olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Nilüfer ile kardeş belediye olan Bansko Belediye Başkanı Georgi İkonomov, Turizm Bakanlığı Dağ ve Kayak Turizmi Danışmanı Malin Bistrin, Ardino Belediye Meclisi Başkanı Sezgin Bayram ve Ardino Belediye Başkan Yardımcısı Nasko Kiçukov da hazır bulundular. Görüşme, Belediye Başkanı’nın başkanlığındaki Ardino heyetinin Bursa’da düzenlenen geleneksel Eğridereliler Buluşma Gecesi’ne katılmak üzere gerçekleştirdiği üç günlük Türkiye ziyareti çerçevesinde yapıldı.

Nilüfer ve kardeş belediyelerinin başkanları arasındaki iş toplantısı, son derece samimi bir atmosfer içinde geçti. Belediye Başkanları, gelecekteki işbirliğini görüştüler. İdari yönetim, kültür, turizm, spor ve bölgesel kalkınma alanlarındaki projelerin geliştirilmesi ve uygulanması için ortak hedefler tespit ettiler.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nülüfer ile kardeş iki belediyenin başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bozbey, “ İnsanları seviyoruz. Nilüfer, Ardino ve Bursa arasında üçgen oluşturduk. On yıllar boyunca Ardino ile dostça bir etkileşim içerisindeyiz. İyi uygulamaları paylaşıyor ve destekliyoruz. Ardino’nun merkezindeki Nilufer Parkı’nın varlığı bizim için büyük önem taşıyor. Bu yıl parkı, kasaba sakinleri ve misafirleri için cazip bir mekan olacak şekilde yenileyeceğiz. Umarım, ilişkimiz gelecekte daha da güçlü olacaktır” diye ifade etti. Bozbey, Ardino ve Bansko temsilcilerini Mayıs ayında yapılacak olan geleneksel Uluslararası Spor Şenlikleri’ne katılmaya davet etti.

Belediye Başkanı Resmi Murat, ev sahipliği yapan Bozbey’e sıcak karşılama için teşekkür etti. Resmi Murat, şunları dile getirdi: “Nilufer Belediyesi ile her zaman mükemmel temaslarımız oldu, Ardino’daki parkın adını taşıması tesadüfen değil. Ortak projeler gerçekleştirdik ve gelecekte verimli işbirliğine devam etmeyi umuyoruz”.

Bansko Belediye Başkanı Georgi İkonomov, ilk defa Bursa’ya geldiğini söyledi. İkonomov, “Bursa’dan çok etkilendim. Eskiyi yeniyle birleştirerek, modern bir Avrupa kentine dönüşmüş” dedi.

Görüşmede ayrıca Bursa Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Olcay Coşkun, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, kökenleri Ardino’ya dayanan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi olan Naci Kale de hazır bulundular.

Kabulün sonunda üç belediye başkanı birbirine hediye takdim ettiler. Belediye Başkanı Resmi Murat, mevkidaşına plastik Şeytan Köprüsü heykelciği armağan etti, kendisine ise modern ve laik Türkiye devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz bir tablosunu armağan edildi.

Görüşmenin ardından Bulgaristan’dan gelen konuklar, Nilüfer Belediyesi’nin yeni hizmet binasını gezdiler. “Barış” adı verilen Meclis toplantı salonu ve basın toplantısı salonundan çok etkilenen heyet, ayrıca belediye binasının önünde bulunan Atatürk Anıtı’nın yanı sıra Şiir Kulesi’ni de gezdi.

Nilüfer Belediyesi, Ardino’nun ilk kardeş olduğu belediyedir. Karşılıklı ilişkiler, 23 yıldır devam ediyor. Bu sürede büyük mesafelere rağmen iki belediye arasındaki dostluk her geçen yıl derinleşmektedir.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar