Razgrad’ta “Gelecek nesillerе mesaj”ı açtılar. Bu mesajı taşıyan şişe bundan 43 yıl önce eski Dikiş Fabrikası “Hırsate” nin duvarında bulundu. Mesajı taşıyan kapsül, 1 Ağustos 1975 yılında dönemim sendikalar birliği başkanı İvan Todorov tarafından yerleştirilmiş. O dönemlerde fabrika “Vasil Kolarov” ismini taşıyor ve 25. yıldönümü kutlanıyormuş.

Üzerindeki levhada, mesajın yeni miladın başında -2000 yıların başında açılması yazılıymış. Fakat bu gerçekleşmemiş. geçikmeyle de olsa şişedeki mesaj, bugün bu arazinin sahibi olan girişimci Boyko Obretenov’un isteği üzere açılmış. Şu anda buraki bina 18 daireli bir apartmana dönüştürülüyor.

“Gelecek nesil, merahabalar! Sana 20. asrın 70’lı yılların insanları sesleniyor” diye yazılı 43 yıllık mesajda ve devamla şu sözler yer alıyor. “Bugün 1 Ağustos 1975 yılında bizler fabrikamızın 25. yıldönümü kutluyoruz. Bu mutluluk adına, bizler sana, gelecek nesile hitap ediyoruz.

Bizler sana bizim gücümüzü, bizim sevgimizi, bizim inancımızı ve cesaretimizi sana miras bırakıyoruz! Unutma ki, bu halk adına yaşaman ve çalışman gerek!Şimdi sıra sende! Mutlu bir nesil ol ve yolun açık olsun!

Girişimçi Boyko Obretenov, gelecek nesilere mesajı taşıyan bu kapsülü Razgrad Tarih Müzesine teslim edeceğini açıkladı.

 

BNR

Reklamlar