Çocuklara çevre sevgisi öğreten yaz okulları bağlamında “Eko Lyato- Ekolojik yaz” programс 21. kez Razgradlı çocuklara güzel imkanlar sunuyor. Yaz tatilinde öğrencilere yararlı ve güzel zaman geçirten proje Razgrad Belediyesi “Öğrenci teknik ve bilimsel sanat merkezi” tarafından organize ediliyor. Belediyenin çocuklara çevrecilik eğitimi programına 2 Temmuz- 10 Ağustos arasında 4. sınıftan 10.sınıfa kadar yüz çocuk katılacak. Çocuklara 3 farklı dönemde ikişer haftalık çevre eğitimi ve oyunları sunuluyor. İlk dönemde bu yaz okuluna 45 çocuk iştirak etti. Bu iki haftada “Eko lyato” baskılı şapka, tişört ve sırt çantalarıyla çocuklar seferber oldu, Razgrad’ın farklı bölgelerinde çocuk parkları ve oyun alanlarını temizleyecek. Sağlık panelleri, uyuşturucu, alkol ve sigara zararları üzerinde dersler, trafikte güvenlik ve AB gibi konularda dersler düzenlenecek. “Yeşil okul” da diyebileceğimiz bu yaz çevrecilik  programlarında çocuklara eğlenceli oyun ve yarışmalar da sunuluyor. Program sayesinde çöp deposuna gidilecek, “Voden” sit alanı gezisi olacak, bölge su arıtım ve meteoroloji istasyonu ziyaret edilecek.

“Ekolojik yaz” çalışmalarının sonunda Trafik Güvenliği Çocuk Akademisi düzenleniyor. Şehrin Sanat Galeri önündeki alanda çocuk ve gençlere ilk müdahale ve güvenlik dersleri verilecek. Öğrencilere köpek eğitimi gösterilecek, suçluları yakalama, yangın söndürme ve Bulgar Kızılhaç yardımıyla pansuman yapma dersleri verilecek.

Projeyi Razgrad Belediyesi finanse ediyor. Çevrecilik yaz okulunun sorumlusu ise “Öğrenci teknik ve bilimsel sanat merkezi”  Müdürü Tsvetanka Ruseva.

Yazı: Saadet Saffet

Reklamlar