Pazarcık İl Mahkemesi, 14 imamın anti demokratik ideoloji vaazı verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın savcısı Nedyalka Popova’nın görevden alınmasa karar verdi.

Mahkeme bu kararı, başta imam Ahmet Musa Ahmet olmak üzere tutukluların çoğunun ve avukatlarının, dünkü duruşma sırasında Müslümanlara karşı önyargılı ve hoşgörüsüz tutum sergilemesinden dolayı davanın savcısı Popova’nın görevden alınması talebi üzerine aldı.

Gerekçede 2018 yılı Mart ayında Popova’nın Bulgar basınına verdiği mülakatta ülkedeki Müslümanların oranı 30’a yükseldiğinde devletin güvenliğini tehlike altında bırakacağını iddia etti. O zaman Savcı Popova, suçlamaları reddetti ve sözlerinin abartıldığını ve ifadelerinin bağlamından çıkarıldığını belirtti. Yüksek Temyiz Savcılığı müfettişleri ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu tarafından olayın incelenmesi sonucunda Popova’nın kanunları ihlal etmediği açıklandı.

Bugün duruşmalara devam edilmesiyle birlikte yargıç Kristina Punteva’nın kararıyla Popova davanın savcısı olarak görevden alındı. Savcı Popova bugün mahkeme salonunda değildi. Mahkeme kararının okunmasının hemen ardından zanlıların avukatları, davanın tekrar soruşturması yapılmasını ve başka bir savcının davaya bakmasını talep ettiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar