Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Milli Güvenlik Danışma Konseyinin gerçekleştirdiği “Üst Düzey Yolsuzlukla Mücadele” konulu toplantısından sonra basına açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ”İstifalar parti için yeterli olabilir, ancak devlet ve halk için yeterli değil” dedi. Devlet Başkanı, Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisi mensuplarının piyasadaki fiyatlara göre ucuz lüks daire aldıkları ortaya çıktığı olaylara GERB partisinin ve devletin verdiği tepkiyi sert bir şekilde eleştirdi.

Politikacıların geçim kaynağının halkın istediği gibi sadece aldığı maaşlar olması gerektiğini kaydeden Radev, bu yönde çok çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, etkili cezalar verilmesinde ısrar etti. Devlet Başkanı, ”Ucuz lüks daire skandalı, gerçek yolsuzluğun buzdağının sadece görünen yüzü” dedi.

Cumhurbaşkanı, Yolsuzlukla Mücadele ve Yasa Dışı Yollardan Edinilen Varlıkların Müsadere Edilmesi Komisyonu’nun faaliyetine ilişkin değerlendirme ve Parlamento’nun kontrolünün komisyon faaliyetlerine etkisi arasındaki geçişmeden duyduğu memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Devlet Başkanı, yolsuzlukla mücadele yöntemlerinin pasif olduğunu ve yolsuzlukla mücadeleye ilişkin görüşünün kabul edilmediğini açıkladı. Son zamanlarda ortaya çıkan yolsuzluk olaylarının diğer kanunlarda da tutarsızlıklar olduğunu kanıtladığını ifade etti.

Radev, ”Güven krizi büyüyor. Zamanımız yok, devlet olduğunu ve bu devletin yerinde olduğunu kanıtlamak için kararlı ve yeterli düzeyde önlemler alınmalıdır” dedi.

Radev, yeni bir Yolsuzlukla Mücadele ve Yasa Dışı Yollardan Edinilen Varlıkların Müsadere Edilmesi Kanunu kabul edilmesini ve Mecliste Yolsuzlukla Mücadele ve Yasa Dışı Yollardan Edinilen Varlıkların Müsadere Edilmesi Komisyonu’nun faaliyetini araştıracak geçici bir komisyon kurulmasını istiyor.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar