Cumhurbaşkanı Rumen Radev milletvekillerini sağlık hizmetlerini, iş yardımını ve devlet sınır korumasını güçlendirmek için fon sağlamak üzere bütçeyi güncellemeye çağırıyor

Radev’e göre iki senaryo var. Güncellenmiş bir bütçeniz varsa: 

“Bulgaristan birçok zorlukla karşı karşıya. Her sektörde var. Evet, re’sen yine bir hükümetimiz olacak. Evet, daha iyi koşullarda olacak, çünkü krizi atlatmak için para olacak ama mecburuz. stratejik kararlar alırlar ve bunlar sadece parlamento tarafından alınabilir. Bulgaristan bir parlamenter cumhuriyettir ve bu hipotezde bir sonraki seçimler için tamamen matematiksel olarak bile Bulgar parlamentosunun ne kadar süre çalışmayacağını düşünürsek, bu Bulgaristan’daki hükümetin yapabileceği anlamına gelir. normal işlevlerini yerine getirmemek “.

“Mevcut bütçe yoksa yorum yapmak istemiyorum. Geçici hükümet bu bütçeyi güncellemek için net öncelikler belirledi: sağlık sisteminin güçlendirilmesi, iş yardımı, devlet sınırının korunması. Bence Bulgar parlamentosu bunu yapmakla yükümlü. Bu önceliklere uyun”.

Radev, siyasi güçleri hükümet kurmak için uzlaşmaya çağırdı

Radev en geç Cuma günü hükümeti kurmak için üçüncü soruşturma yetkisini devredecek. Bu, vatandaşlar ve yerel yetkililerle bir araya geldiği Topolovgrad’daki devlet başkanı tarafından açıklandı.

Cumhurbaşkanı, bir hükümetin kurulabilmesi için siyasi güçleri uzlaşmaya çağırdı.

“Partiler ve cumhurbaşkanlığı kurumu arasındaki diyalog önemlidir, ancak çok daha önemli olan, istikrarlı bir yönetim çoğunluğu oluşturması, bu formülü bulması, bir hükümet kurabilmeleri için bu birleştirici ilkeleri bulması gereken tarafların kendi aralarındaki diyalogdur. “Zaman daralıyor” dedi.

Radev, üçüncü dönemin en geç Cuma günü dağıtılacağına dikkat çekti.

Kime vereceği sorulduğunda Başkan şunları söyledi:

“Bütün seçenekler mümkün… Taraflardan net bir sinyal bekliyorum, karar vermeliler. Sürdürülebilir bir formüle sahip olmak istiyorsak, bu benden değil onlardan gelmelidir.

Topolovgrad’daki cumhurbaşkanı Bolyarovo belediyesinin temsilcileriyle yaptığı görüşmeden sonra , belediyelerin bilgisi ve onayı olmadan maden kaynaklarının aranması ve çıkarılması için izin verilmesinin ciddi bir düzenleyici sorun olduğunu söyledi.

“Bana göre, yerel yönetimin temsilcileri olarak belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin, Kamu Bilgisine Erişim Yasası uyarınca, yürütmenin hangi tavizleri müzakere ettiğini ve şu anda topraklarında hangi maden kaynakları için arama yapıldığını talep etmeleri kabul edilemez. “

Bolyarovo belediyesinin temsilcileri de devletin su temini ve kanalizasyon sektöründeki planları hakkında kendilerini bilgilendirmesi gerektiğini belirtti.

 

BG Haber

Reklamlar