Cumhurbaşkanlığı basın merkezi, Rumen Radev, Savunma Bakanı Dragomir Zakov, Savunma Şefi Amiral Emil Eftimov, ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Dimitar Petrov’un, bir .alışma toplantısında ülkemizin hava egemenliğini garanti altına almanın sorunlarını incelediklerini bildirdi.

Radev, hava sahamızın Bulgar mürettebatlı Bulgar uçakları tarafından korunmasını sağlamak için acil önlemlerin alınması gerektiğini öne sürdü. Toplantıda, Savunma Bakanlığı’nın bu yönde sunduğu olanakların derin bir şekilde analiz edilmesi gerektirdiği, ayrıca zor bir jeopolitik durumda zamanında ve uyumlu çözümlere ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

8 Mart’ta Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile 1 Nisan – 31 Mayıs tarihleri ​​arasında hava sahamızı Hava Kuvvetlerimiz ve 24 saat görev yapan iki uçaktan oluşan Nederlend Hava Kuvvetleri koruyacak.

Hükümet kararında, “4 Mart’tan 24 Haziran’a kadar, Bulgaristan Cumhuriyeti topraklarında Nederland Krallığı Hava Kuvvetleri’nin 8  uçağı ve 200’e kadar askeri konuşlandırılıcağı” deniyor.

BNR

Reklamlar