Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden verilen bilgiye göre dün Cumhurbaşkanı Rumen Radev, NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti ile makamında bir araya geldi. Radev, “Bulgaristan Ordusu’nun modernizasyonu, güvenilir bir NATO müttefiki haline gelmemiz için bir ön şarttır” diye belirtti.

Radev, “Bulgaristan, NATO girişimlerine aktif olarak katılıyor ve vatandaşlarının güvenliği uğruna İttifak standartlarına uygun olarak Silahlı Kuvvetlerini modernize etmek için gerekli gayreti göstermelidir” diye vurguladı.

Cumhurbaşkanı Radev, Orgeneral Scaparrotti’ye bu hafta yapılacak olan Milli Güvenlik Danışma Kurulu’nun hedefleri hakkında bilgi verdi.

Devlet Başkanı, “Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri’nin yeteneklerini modernize etme ve yenileme ihtiyacı büyük önem taşıyor ve bu alanda siyasi irade konusunda ısrarcı olmaya devam edeceğim, böylece ülkemiz bir müttefik olarak yükümlülüklerini etkin bir şekilde yerine getirebilecektir” diye sözlerine ekledi.

Görüşmede Rumen Radev ve Curtis Scaparotti, savunma alanında Avrupa Birliği girişimlerini görüştüler. Her ikisinin de AB ve NATO’nun savunma yetenekleri oluşturma ve geliştirme çabalarının tamamlayıcı olması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip oldukları anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı, “NATO’nun standartlarını takiben üye devletlerin mevcut yeteneklerini geliştiren ve genişleten Pan-Avrupa projeleri vatandaşların güvenliği açısından yararlıdır” diye kaydetti.

Orgeneral Scaparotti, Bulgar birliklerinin NATO misyonlarına olan katkısına övgüde bulundu ve NATO ‘nun kilit girişimlerine aktif katılımlarından ötürü Bulgaristan’a teşekkür etti.

NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı, “Bulgaristan, bütün kilit girişimlerinde NATO’ya tartışılmaz bir destek sunuyor. Bulgaristan topraklarında yapılan tatbikat ve askeri eğitim çalışmaları etkili ve yararlıdır” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar