Cumhurbaşkanı Rumen Radev, önümüzdeki genel seçimlerin örgütlenmesi ve düzenlenmesi konusunda bir dizi istişarede bulundu. Radev, “Bulgarlstan vatandaşlarının birsonraki parlamentoda kendisini temsil edenlerinin reel olarak görebilmeleri için eşit bir seçimönükampanyası yürütmenin önemli olduğunu” vurguladı. Cumhurbaşkanı Radev, esas amacın Bulgar vatandaşlarının sağlığını korumak ve oy kullanma hakkını garantilemek ve oylamanın dürüstlüğüne güvenmektir.

“İma takıv narod” partisinin başan yardımcısı Toşko Yordanov, cumhurbaşkanı tarafından belirlenen her bir seçim tarihine uyacklarını söyledi.”Demokratik Bulgaristan” koalisyon eş başkanı Atanas Atanasov, seçimlerin gözetimine mümkünse en geniş toplum n katılması gerektiğini vurguladı.

Radev seçim makinelerinin sertifikalandırılması sürecinde sivil toplum kuruluşlarının katılacağı güvencesi aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev ise oy sayımının mobil video gözetimi, karantina altındaki insanlar için mobil oy sandıkları, yurtdışından posta aracılığıyla oylama, makineyle oylama ve dürüstlüğün sağlanması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Radev, “izpravi se.BG” sivil platform “ve “Vızrajdane” partisi ile de görüştü.

“İzpravi se.Bg” lideri Maya Manolova’ya göre, dürüst seçimlerin biricik garantörleri cumhurbaşkanlığı kurumu, parlamento dışı siyasi güçler ve Bulgaristan vatandaşları olduğunu söyledi.

Manolova, seçim sürecini taki edecek, oyları paralel olarak sayacak olan cumhurbaşkanının himayesi altında bir sivil seçim komisyonunun kurulmasını önerdi. “Vazrajdane” partisi de manipülasyonlara yol açmamak için oylama sırasında gözlemci rolünü üstlenecek sivil örgütlerin katılmasını istediler.

BNR

Reklamlar