Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden verilen bilgiye göre Başmüftü Mustafa Hacı ile yaptığı görüşmede Rumen Radev, “Bulgaristan Müslümanları Diyaneti, devlet tarafından yeterli derecede finanse edilmesinden başka aynı zamanda kendi geleneklerine dayanarak gelişmelidir” diye kaydetti.

Başmüftülüğün girişimi ile dün akşam Cumhurbaşkanlığı konutunda yapılan görüşmede Radev, “Dinin siyasileştirilmesine izin vermemeliyiz, ancak devletin ülkemizdeki mezheplerin barışçıl ve bağımsız faaliyetlerine olan taahhütlerini yerine getirmesi gerekir” diye kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve Başmüftü, Bulgaristan’daki farklı dini cemaatlerin temsilcilerinin barış içinde bir arada yaşamanın yüzyıllarca kanıtlandığına ve bu modelin güçlendirilmesi ve pekiştirilmesi gerektiğine dair hemfikir oldular.

Cumhurbaşkanı, Bulgaristan Müslümanlarının toplumumuzun önemli ve ayrılmaz bir parçası olduğuna ve kendi içine kapanmasına ve izole edilmesine izin vermemesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, “Dış müdahale ve nüfuz girişimini önlemek için devletin dini görevlilerin maaşlarının ödenmesi ve Bulgaristan’da eğitim görmeleri için destek sağlaması gerekir” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar