Bulgaristan’ın Türkiye Büyükelçisi Angel Çolakov, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Mevsim’e Bulgaristan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın “Zlaten vek” (“Altın Asır”) devlet nişanını takdim etti. Büyükelçi Çolakov, Prof. Mevsim’in ödüllendirilmesinin fırtınalı ve dramatik bir yılın sonunda gerçekleştiğini kaydetti ve “Bu yıl birlikte birlikte ekonomik, yatırım, altyapı konularında yeni köprüler kurduk ama sanki en çok kültürel, entelektüel, dostluk köprüleri kurduk” dedi.

Bulgaristan’ın Türkiye Büyükelçisi, Prof. Mevsim’in bu ödüle layık görülmesinin, “Bulgaristan ile Türkiye arasındaki manevi ve entelektüel köprülerin en coşkulu mimarı ve kurucusu” olduğundan dolayı çok özel olduğunu ifade etti.

Prof. Hüseyin Mevsim Ankara Üniversitesi’nde öğretim görevlisidir. Yazar, edebiyat tarihçisi, Türk-Bulgar kültür ve edebiyat ilişkileri araştırmacısı ve ünlü bir çevirmendir. Plovdiv Üniversitesi’nde “Bulgar Filolojisi” bölümünden mezun oldu.

BNR

Reklamlar