Podkrepa Sendikası Başkanı Konstantin Trençev Nova TV’de, “İşsizlik sorununun ortadan kaldırılması için mecbur olarak devletin borç alması gerekiyor” dedi. Trençev’e göre bu meselenin yeni kabinenin de öncelikleri arasında olması şart.

Podkrepa-SendikasiSendika Başkanı’nın ifadesine göre ancak 2 milyar euro borç alındığında istihdam pazarında artış olacak. Bu borçla iş dünyasına da yardım edilmiş olunacak. Trençev, kredinin faiz oranı yüzde 3 civarında olması nedeniyle İmar ve Kalkınma Avrupa Bankası’ndan (EBVR) çekilmesini önerdi.

Sendikacı, genellikle sermaye enjeksiyonunun yaklaşık 20 bin şirketin teşvik edilmesine yol açacağını öne sürüyor.

Bu şirketler yeni yeni istihdam yaratacak ve bu şekilde mekanizma hareketlendirilecek. Trençev’in bu yorumu yapması, hükümet kurmayı üstlenen Bulgaristan İçin Koalisyon’un politikasının 250 bin kişiye iş sağlanması yönünde olacağı vaatlerinden kaynaklanıyor.

Trençev, kapalı yerlerde sigara içme yasağını da eleştirdi. İfadesine göre bu yasak yaklaşık 30 bin kişinin işini kaybetmesine neden oldu.

Konstantin Trençev, Podkrepa Sendikası’nın yeni hükümete enerji alanında önlemler alınmasını önereceğini de duyurdu. Öneri iki değil, sonuncusunun hafta sonları için geçerli olmasıyla üç tarifenin uygulamaya girmesine ilişkin olacak. Buna rağmen enerji dağıtım şirketlerinde çalışan yıllardır görevlerinden yararlanmaya devam eden orta kademe yöneticilerinden bazılarının adaletsizliği ortadan kaldırılmayınca gerileyen sektörde sorunların çözülemeyeceğini düşünüyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar