Sveti Anastasiya Adası’nda büyük çevre kampamyası başlıyor. Aslında Bulgaristan Karadeniz sularında ada sayısı hem çok az, hem de mevcut olanlar küçük. Belki de bundan dolayı bu adalar, turistler, çevreciler, sporcular ve sanat adamların uğrak yeri. Bulgar sinema filmlerinde Karadeniz adaları, kahraman korsanların, özgürlük savaşçıların veya maceraperestlerin baş kahramanı oldukları romantik filmlere sahne olmuştur.

Sveti Anastasiya Adası geçmişte fırtınalı tarihe sahip olurken bugün Burgas limanının en romantik yerlerden biridir ve burada ayakta kalmayı başarmış Bulgaristan’ın tek ada manastırı bulunuyor. Yaz sezonunun arifesinde çevreyi koruma konusu gündeme geldi.

1 Haziran’dan itibaren Burgas Belediyesi, adada tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımını kısıtlama kampanyası başlattı.Tüketime evet, ancak sadece cam, metal ve kağıt ürünler kullanılacak.

Kampanyanın başlangıcı 1 Haziran Çocuk Bayramına denk geldiği için Sveti Anastasiya Adası’nda gün boyu eğlence var. Burgas “Deniz dostları” Dalgıç Külübü üyeleri adanın çevresindeki denizin dibini temizleyecek. Herkes hep birlikte konserlerle, show programlarla ve yemek sergileriyle eğlenecek.

Özel çocuklar için “Çilgın laboratuvar” show-programı, midye üzerine resim yapma çocuk atölyesi, “Ada ve temiz deniz” konulu resim yarışması vs sürprizler olacak.

 

BNR

Reklamlar