Sofya’da “Pirogov” Ulusal Yoğun Tedavi ve Acil Yardım Hastanesinde bu sabah 3.45 sularında çıkan büyük yangında iki hasta hayatını kaybetti.  Yangının, hastanenin ikinci katında ağır hastaların bulunduğu İkinci Dahiliye Bölümünde oksijen sisteminin patlaması sonucu ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Yangın yerine gönderilen sekiz itfaiye ekibi saat 4.25’te yangını söndürmeyi başardı. 55 ve 68 yaşlarında iki erkek hasta yangında hayatını kaybetti, 80 kişi başka ünitelere tahliye edildi. 68 yaşındaki hastanın bağlı olduğu oksijen tüpünün havasız kalmasıyla hayatını kaybettiği açıklandı. Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Mladen Marinov ve Sağlık Bakanı Kiril Ananiev bu sabah gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Mladenov “Terör ihtimalini tamamen dışlıyoruz. Pirogov hastanesinde çok sıkı güvenlik tedbirleri var. Oksijen tüpü basıncının yükselmesi sonucu patlama ihtimali üzerinde duruyoruz” dedi.

“Pirogov” Hastanesinin Müdür Yardımcısı Prof. Nikolay Gabrovski de bu ihtimali doğrulayan bilgiler sundu. Gabrovski “Bu bölümde hastaların çoğu oksijen tüpüne bağlı tedavi görüyor. Oksijen basıncının yükselmesi ihtimali var. 100 kişinin bulunduğu bu bölümden diğer hastalarımızın hayatını kurtardık, onları başka yerlere taşıdık” dedi.

“Pirogov” Hatanesi normal rejimde çalışmaya devam edecek. İkinci Dahiliye Kliniğinde tedavi görenlerin durumunu öğrenmek üzere hasta yakınları için telefon hattı açıldı – 02/91 54 540.

 

BNR

Reklamlar