Çek sermayeli ÇEZ’in Bulgaristan’daki varlıklarını İnercom Bulgaria Şirketi’ne satışını açıklamasının ardından İnercom’un sahibi Ginka Vırbakova ile 20 yıldır tanışık olduğunun ortaya çıkmasından sonra görevinden istifa eden Enerji Bakanı Temenujka Petkova, bugün Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan, muhalefetteki sol görüşlü partilerin CEZ Elektrik Dağıtım Şirketi’nin satış anlaşmasının 3 milyon abonenin cebine zarar vereceği yönünde suçlamalarla ilgili şöyle bir yorum yaptı: ”Vatandaşlar, elektrik tedariki ve fiyatları açısından risk olmayacağından tamamen emin olmalıdırlar. Bulgaristan vatandaşları tamamen rahat olmalıdırlar. CEZ’in sahipleri değişiyor, diğer enerji tesislerinin sahipleri de değişiyor”.

Bakan, “İnsanların korkuları ile oynanmamalıdır. İnsanların korkuları üzerinden bir takım spekülasyonlar yapmak isteyen birileri için konunun elverişli olduğunun farkındayım, ancak insanlar endişelenmemelidirler” diye ifade etti.

Bakan, ne elektrik tedariki, ne de fiyat açısından bir sorun olmadığını belirtti.

Belene Atom Elektrik Santrali projesi hakkında da yorum yapan Petkova, bugünkü Meclis Genel Kurulunda bu konudaki görüş birliğinin iyi bir işaret olduğuna dikkat çekti.

Enerji Bakanı, “Belene Nükleer Santrali için yatırım ilgisi var ve bu ilgi çok ciddi ve gerçek. Projeyle ilgili Balkanlar’daki komşularımızla görüşmelere başlayacağız. Belene Atom Elektrik Santrali inşaatı, iyi bir proje haline gelebilir, hedef projeyi pazar ilkesine göre gerçekleştirmektir ” dedi.

Petkova, istifasının kabul edilip edilmeyeceğinin çoğunlukla Başbakan Boyko Borisov’a ve koalisyon ortaklarına bağlı olduğunu ekledi.

Bakan, ”İstifa dilekçemi verdim, çünkü bu durumda en doğru hareketin bu olduğuna inanıyorum” diye özetledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar