Velingrad ilçesinin Paşovi köyünde bulunan cami, genç ve yetişkinler dahil birçok kişinin katıldığı yenileme çalışmalarından sonra 30 Haziran Pazar günü açılarak tekrar hizmet vermeye başladı.

pasova-koyu-camisiAçılış törenine Başmüftü Mustafa Hacı, Bölge Müftüsü Abdullah Salih ve Bulgaristan genelinden yüzlerce konuk katıldı.

Müslüman encümen tarafından organize edilen törene, “Vest” müzik grubu ve Kur’an kursu öğrencileri de geldi.
Pazarcik Bölge Müftüsü Abdullah Salih caminin inşaatı için emeği geçen herkese teşekkür ederek caminin her zaman cemaat ile dolu olmasını diledi.

Caminin yenileme çalışmaları boyunca gösterdikleri birlik için tüm köy sakinlerini tebrik eden Başmüftü Mustafa Hacı, bundan böyle caminin her yaştan cemaatle süslenmesi gerektiğini belirtti.

Ağır hasta olmasına rağmen caminin inşaatı için bağışta bulunan bir kişi ile ilgili olayı anlatan Hüseyin Hoca kardeşimiz, herkesi gözyaşlarına boğdu. Tedavisi için gerekli miktarı sağlamak için ana ve babası yurtdışına gitmiş. Ancak, Peygamberimiz Muhammed (S.A.V.)’in “Kim bir mescid inşa ederse Cenâb-ı Hak ona cennette bir köşk ihsan eder” sözlerine inanan bu kardeşimiz 260 leva olan düşük emekli maaşından bağışta bulundu.
Allahu Teâlâ’dan bu kardeşimizin sadakasını ve bu güzel evin inşası için çeşitli şekilde yardımcı olan herkesin sadakalarını kabul etmesini ve kendilerine Cennette aynısıyla ihsan etmesini niyaz ederiz. Amin!

 

Kırcaali Haber

Reklamlar